Real heeft geen kind aan Eibar en zet druk op concurrentie

Real Madrid heeft zaterdag een kinderlijk eenvoudige zege geboekt op middenmoter Eibar. In Santiago Bernabéu speelde de ploeg van trainer Zinedine Zidane de frustraties over het verloren Champions League-duel met VfL Wolfsburg (2-0) van zich af en was de wedstrijd al na twintig minuten beslist. Het werd uiteindelijk 4-0.

Zidane had voor het duel zijn opstelling op liefst acht plekken gewijzigd. Zo zaten Gareth Bale, Toni Kroos en Marcelo op de bank en ontbraken Sergio Ramos (geschorst) en Karim Benzema (fysieke klachten). James Rodríguez was wel van de partij. De Colombiaan opende al na vijf minuten de score door een vrije trap strak in de korte hoek te schieten.

Vervolgens besliste Real onder aanvoering van vedette Cristiano Ronaldo in een tijdbestek van twee minuten het duel. Eerst gaf de Portugese veelvraat na goed doorgaan de bal op een presenteerblaadje aan Lucas Vázquez. Hij werkte de bal in de korte hoek. Een minuut daarna toonde Jesé zich niet zelfzuchtig en kon Ronaldo de bal binnen schieten na breedleggen. Vijf minuten voor rust werd het ook nog eens 4-0 toen de rollen omgedraaid waren. Nu legde Ronaldo de bal opzij en kon Jesé eenvoudig binnentikken.

Real probeerde na rust zeker de voorsprong te vergroten. Zo was Ronaldo tot twee keer toe dicht bij de 5-0, maar stond doelman Asier Riesgo zijn 31ste competitiedoelpunt van dit seizoen in de weg. Omdat de Portugees nu op dertig competitiegoals staat, is hij niet alleen topscorer. Hij staat nu immers ook voor het zesde opeenvolgende seizoen in Spanje op minimaal dertig treffers.

In de slotfase kon Real het duel freewheelend uitspelen en werd er niet meer gescoord. Alle pijlen gaan nu op dinsdag. Dan moet de ploeg van Zidane de in Duitsland opgelopen 2-0 achterstand zien goed te maken tegen Wolfsburg om de halve finale te bereiken. Op de Spaanse ranglijst is Real in ieder geval voor even tweede, met vier punten achterstand op Barcelona. Stadgenoot Atlético heeft twee punten minder. Barcelona, dat in het vorige competitieduel in Camp Nou met 1-2 verslagen werd door Real, speelt vanavond om 20.30 uur bij Real Sociedad en Atlético start om 18.15 uur aan het uitduel met Espanyol.