Zidane: 'Laat me niet gek maken door één wedstrijd'

Reacties

Zinedine Zidane ontvangt zaterdag Eibar in het Santiago Bernabéu als tussendoortje in het Champions League-tweeluik met VfL Wolfsburg. 'We mogen geen punten meer verspelen in de competitie', aldus de trainer van Real Madrid.

Zidane: 'Laat me niet gek maken door één wedstrijd'

De euforie bij Real na de knappe uitzege op Barcelona (1-2) maakte woensdag alweer plaats voor teleurstelling na een 2-0 nederlaag tegen Wolfsburg in de het eerste kwartfinaleduel. 'Uiteindelijk was het mijn fout, zij maakten twee goals in vijftien minuten en we konden de wedstrijd niet omdraaien. We hebben onszelf tekort gedaan, maar ik laat me niet gek maken door één wedstrijd', aldus Zidane op zijn persconferentie.

'Ik ben heel ontspannen', benadrukt Zidane meermaals. 'Maar ik weet ook dat alles kan veranderen als ik uitgeschakeld word in de Champions League. Dat hoort bij het voetbal en ik ben er niet zo mee bezig. Ik moet gewoon mijn werk doen en mijn verantwoordelijkheid in dit project accepteren. We zien wel wat er gebeurt aan het einde van het seizoen.'

Met nog zeven speelronden te gaan staat Real Madrid derde in La Liga, zeven punten achter koploper Barcelona. 'Ik ben niet bezig met of we nog kampioen kunnen worden', beweert Zidane. 'Het belangrijkste is dat we vanaf nu geen punten meer verspelen.' Nummer tien Eibar vormt daarin de eerste horde, maar de 43-jarige trainer weigert Real voor dat duel als favoriet te zien. 'Iedereen zegt voorafgaand aan elk duel dat Real Madrid de favoriet is, maar ik houd van het idee een lastige wedstrijd te spelen.'

Zidane geeft aan dat hij wel een aantal wisselingen gaat doorvoeren in het duel met Eibar (aftrap 16.00 uur). 'Maar Cristiano Ronaldo speelt, Karim Benzema waarschijnlijk niet. Maar hij is wel fit voor dinsdag', blikt de trainer vooruit op de return tegen Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.