Wolfsburg met twee goals nog mild voor hautain Real

Reacties

VfL Wolfsburg heeft verzuimd om Real Madrid al in een ijzersterke eerste helft de genadeklap uit te delen in de kwartfinale van de Champions League. De nummer acht in de Bundesliga hield het bij 2-0.

Wolfsburg met twee goals nog mild voor hautain Real

Vooraf werd gesproken over een gelukkige loting voor Real Madrid, dat met Wolfsburg op papier misschien wel de zwakste ploeg trof in de kwartfinale. Bovendien is het elftal zonder Bas Dost dramatisch uit vorm, met als dieptepunt van de laatste weken de generale repetitie tegen Bayer Leverkusen (3-0).

Real won de laatste drie wedstrijden op Duits grondgebied en betrad de Volkswagen Arena alsof de vierde zege in dat land een formaliteit was. En dat leek het aanvankelijk ook te zijn. Cristiano Ronaldo veegde al na 72 tellen de 0-1 binnen, ware het niet dat hij randje buitenspel stond. En ook Karim Benzema had bijna succes, maar Diego Benaglio redde met zijn voet.

Vanuit het perspectief van underdog Wolfsburg was het treffen met Real een absoluut droomaffiche, maar na een kwartier merkten de Duitsers dat ook de grootste sterren in de Champions League een mindere dag kunnen hebben. Mede door de hautaine houding van De Koninklijke besloot de thuisclub ook eens wat speldenprikken uit te delen en een lichte overtreding van Casemiro op André Schürrle binnen het zestienmetergebied bleek net dat mentale steuntje in de rug dat Wolfsburg deed geloven dat er daadwerkelijk wat te halen viel.

Ricardo Rodríguez stuurde na een sierlijk hupje vanaf de stip Keylor Navas de verkeerde kant op, waarmee de Costa Ricaan het record van Jens Lehmann op zijn buik kon schrijven. In zijn zevende Champions League-duel van het seizoen werd de keeper van Real Madrid immers voor het eerst gepasseerd. En daarmee leek het hek van de dam, maar het bleef daarna wonderwel bij een intikker van Maximilian Arnold op aangeven van Bruno Henrique (2-0).

Ricardo Rodríguez (rugnummer 34) stuurt Keylor Navas vanaf de stip de verkeerde kant op.
Ricardo Rodríguez (rugnummer 34) stuurt Keylor Navas vanaf de stip de verkeerde kant op.

Schürrle en Julian Draxler hadden de score nog voor rust op kunnen krikken tot een onoverbrugbare kloof voor de return, maar Real zwijnde meerdere keren en mocht daardoor blijven hopen op een goed resultaat. Al was het na grote missers van Benzema (kopbal) en Ronaldo (schot) de vraag of er überhaupt nog wel vertrouwen was op een goede afloop. En dat terwijl Real alleen via de Champions League het seizoen nog kan redden.

Dat Real in de rust de koppen bij elkaar had gestoken, vertaalde zich vooral in veel balbezit. En het spreekwoordelijke schepje erbovenop uitte zich vooral in irritatie bij Marcelo, vlak nadat Schürrle de beste kans van de tweede helft hard over het doel van Navas had geschoten. Eenvoudig hield Wolfsburg de keurige marge van twee op het bord, waarmee Real Madrid voor het eerst dit seizoen een nederlaag leed in de Champions League.

Het elftal van coach Zinedine Zidane zal een heel ander gezicht moeten tonen als de subtopper uit de Bundesliga over zes dagen op bezoek komt in Santiago Bernabéu, met de wetenschap dat een tegengoal dan al bijna fataal is. Terwijl bij de tegenstander trainer Dieter Hecking met de van zijn voetblessure herstelde Bas Dost zijn troef voor deze tweekamp nog niet eens heeft hoeven gebruiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.