CL-winst als remedie tegen 'vervelend' seizoen voor Bale

Reacties

Dat het winnen van de Champions League een heel seizoen kan overschaduwen weet Real Madrid-aanvaller Gareth Bale als geen ander. Woensdagavond wil Real op bezoek bij VfL Wolfsburg een volgende stap zetten op weg naar herhaling van het succes uit 2014.

CL-winst als remedie tegen 'vervelend' seizoen voor Bale

Het winnen van de Champions League was voor Bale in 2014 de ultieme bekroning voor zijn eerste seizoen in dienst van de Madrilenen. De Welshman denkt met plezier terug aan het succes in Europees verband. Mede dankzij Bale kroonde Real zich voor de tiende keer in zijn historie tot de beste club van Europa. 'De opluchting is me het meest bijgebleven. Toen ik voor Real tekende, vertelde de president me dat hij me gehaald had om la Décima (de tiende) te winnen. Dat lukte direct, geweldig', aldus Bale op de clubsite.

Twee seizoenen en 32 goals in shirt van Real later vormt Wolfsburg voor de 26-jarige aanvaller de eerstvolgende horde op weg naar nieuw Europees succes. Ook tegen de Duitsers wordt zoals vrijwel altijd verwacht dat Real wint. 'Daar probeer ik niet op te letten. De verwachtingen zijn altijd hoog, dat hoort bij deze club. Ik kende de historie van de club toen ik hier kwam. Dat ik hier ook geschiedenis mag schrijven, is geweldig.'

Geweldig is het huidige seizoen van Real niet. In de competitie staat de topclub derde achter stadgenoot Atlético en koploper Barcelona. De povere prestaties lagen ten grondslag aan het vertrek van Rafael Benítez, die werd opgevolgd door Zinedine Zidane. Ook Bale deelt in de malaise. 'Het is voor mij een beetje een vervelend seizoen, met veel kleine blessures. Door die fysieke ongemakken werd mijn ritme onderbroken.'

De Champions League is voor Real de uitgelezen kans het seizoen glans te geven. De achterstand op Barcelona bedraagt in de competitie ondanks de zege van afgelopen zaterdag namelijk nog altijd zeven punten. 'We hebben een achterstand in de competitie, maar in de Champions League staan we er goed voor. Hopelijk komen we daar waar we willen zijn.' Plaats van bestemming is Milaan, waar de finale op 28 mei op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.