Hecking haalt zijn gelijk: 'Gisteren geloofde niemand me'

VfL Wolfsburg verdedigt over zes dagen een voorsprong (2-0) bij Real Madrid en wil tijdens de return in Santiago Bernabéu vooral van zijn eigen kracht uitgaan.

'Gisteren keek ik de spelers in de ogen en geloofde niemand wat ik zei. Maar zo zie je, alles is mogelijk in het voetbal', zei trainer Dieter Hecking bij de UEFA na alweer de vijfde thuiszege in de Champions League. En die had nog hoger kunnen uitvallen ook, als Wolfsburg voor rust beter met zijn kansen was omgegaan.

Hecking hield de van een voetblessure herstelde Bas Dost negentig minuten op de bank. De trainer had andere plannen voor de wedstrijd tegen De Koninklijke. 'Bruno Henrique was een van de belangrijkste spelers vanavond. We wilden Real Madrid verrassen met hem', aldus Hecking over de speler die de 2-0 voorbereidde.

Volgens de ervaren Naldo (33) gaf de teamgeest de doorslag. 'We hebben vanavond bewezen dat we een hecht collectief zijn', prees de verdediger zijn ploeg, die zich volgens hem niet alleen tegen het aanvallende geweld van Real moet wapenen tijdens de return. 'Als we ons concentreren op onszelf, kunnen we elke tegenstander verslaan.'