Real bijt zich ondanks rood Amrabat stuk op Málaga

Reacties

Drie dagen nadat Real Madrid de koppositie had overgenomen van Barcelona, heeft De Koninklijke die weer moeten afstaan aan de Catalanen. Ondanks verwoede pogingen van Cristiano Ronaldo keerde het stugge Málaga met een punt huiswaarts: 0-0.

Real bijt zich ondanks rood Amrabat stuk op Málaga

Málaga reisde als de gedeelde hekkensluiter af naar Estadio Santiago Bernabéu, maar net als tijdens de eerdere competitieduels bleek de ploeg van Nordin Amrabat en Adnane Tighadouini een harde noot om te kraken. De Andalusiërs scoorden zelf na zes duels nog niet (een record in de Primera División), terwijl ze bij de nederlagen tegen Barcelona, Getafe en Villarreal telkens maar één goal incasseerden.

Ook Real had grote moeite de Málaga-defensie te slechten. Vooral Ronaldo (foto) had het vizier op jacht naar de vijfhonderdste officiële treffer in zijn loopbaan niet op scherp staan. En als de Portugese sterspeler de bal wel tussen de palen kreeg, stond Carlos Kameni op zijn post. Vooral de reflex van de Kameroense doelman na rust, toen Ronaldo van dichtbij inschoot, was indrukwekkend.

Nordin Amrabat maakte het de Real Madrid-verdedigers regelmatig lastig als eenzame spits.
Nordin Amrabat maakte het de Real Madrid-verdedigers regelmatig lastig als eenzame spits.

Aan de andere kant van het veld hield ook Keylor Navas zijn doel schoon op de momenten dat Málaga gevaar stichtte voor het Madrileense doel. Ondanks de ingevingen van onder anderen Amrabat en Tighadouini bleef het eerste doelpunt van het seizoen echter uit. Daardoor kon Real, waar de vorig seizoen ook al langdurig geblesseerde Jesé uitviel, geduldig blijven jagen op de zesde zege op rij.

Maar zelfs nadat Amrabat in de 77ste minuut een rode kaart kreeg toen hij Marcelo met een arm in het gezicht raakte, bleef de bevrijdende treffer uit. Kameni leek weliswaar twee keer geklopt, maar toen werd hij op de doellijn gered door een ploeggenoot. In plaats van Barcelona weer van de koppositie te stoten, kijkt Real daarom weer tegen een achterstand van een punt aan. Málaga blijft onderin bivakkeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.