Barça heeft genoeg aan treffers Suarez na uitvallen Messi

Zonder de al vroeg uitgevallen Lionel Messi heeft Barcelona zich enigszins hersteld van de 4-1 nederlaag van afgelopen woensdag bij Celta de Vigo. Tegen Las Palmas werd het in Camp Nou 2-1 dankzij twee doelpunten van Luis Suarez, maar ook tegen de gepromoveerde eilandclub oogde de defensie van Barça niet waterdicht.

Zoals Celta vier dagen terug al veel gebruik maakte van de ruimte achter de Catalaanse defensie, zo deed ook Las Palmas dat zaterdagmiddag weer. In de slotfase van de eerste helft dook Jonathan Viera twee keer gevaarlijk op voor doelman Marc-André ter Stegen, maar die hield zijn doel in tegenstelling tot de uitwedstrijd in Galicië aanvankelijk wel schoon.

Zorgwekkender voor trainer Luis Enrique was dat Messi al in de tiende minuut naar de kant moest met een knieblessure. De 28-jarige Argentijn verdraaide zijn linkerknie nadat zijn schot op doel werd geblokt door een Las Palmas-verdediger. Inmiddels is de sterspeler van Barça afgereisd naar een naburig ziekenhuis, waar onderzoek moet uitwijzen wat de ernst van zijn blessure is.

Lionel Messi moest zich na tien minuten laten wisselen met een knieblessure. Nooit eerder in zijn carrière moest hij de strijd al zo vroeg staken.

Toen de schrik over het uitvallen van Messi was weggeëbd opende Suarez in de 21ste minuut de score door uit een voorzet van Neymar tussen twee Las Palmas-verdedigers in knap raak te koppen. Negen minuten na rust was de Uruguayaan opnieuw trefzeker. Uit een voorzet van Munir El Haddadi schoot de 28-jarige spits na een overstapje van Sergio Busquets hard en hoog raak.

Dat het daarbij bleef mocht vooral Neymar zichzelf aantrekken. De 23-jarige Braziliaan had zijn vizier bij diverse mogelijkheden niet op scherp staan. Zijn gemiste penalty in de 66ste minuut stond daarvoor symbool. De strafschop verdween hoger over het doel van Javi Varas. Bovendien werd het in de slotfase daarom nog even spannend, toen Viera in de 88ste minuut via het been van Gerard Piqué alsnog scoorde.

Gezien die defensieve kwetsbaarheid is het voor Barça te hopen dat de blessure van Messi meevalt. Met zes goals is de Argentijn nog altijd clubtopscover, voor Suarez (5) en Neymar (3). De komende weken is het programma in de Primera División en de Champions League relatief eenvoudig. Begin november wacht de Clásico tegen Real Madrid, dat Barça weer van kop kan schieten tegen Málaga (18.15 uur).