Cristiano Ronaldo vervolgt jacht op ultiem clubrecord

Reacties

Cristiano Ronaldo gaat zaterdagavond in het thuisduel met Málaga (aftrap 18.15 uur) opnieuw een poging doen zich te kronen tot topscorer aller tijden van Real Madrid.

Cristiano Ronaldo vervolgt jacht op ultiem clubrecord

De Portugese superster staat na zijn acht doelpunten in de eerste zes officiële wedstrijden van dit seizoen op 321 treffers in dienst van De Koninklijke (in 306 duels). Twee keer raak schieten of koppen tegen Málaga betekent een evenaring van het ultieme clubrecord van Raúl, die met 323 goals al jaren clubtopscorer aller tijden van de Madrilaanse topclub. Met een hattrick zou hij het record al meteen overnemen van de clubicoon.

Cristiano Ronaldo heeft bovendien aan één doelpunt genoeg om een andere mijlpaal te bereiken. Hij is nog maar één treffer verwijderd van het vijfhonderdste doelpunt in zijn profloopbaan. Na 751 officiële wedstrijden voor achtereenvolgens Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en de Portugese nationale ploeg staat de teller voor hem op 499 goals. Die laten zich als volgt verdelen: vijf voor Sporting Lissabon, 118 bij Manchester United, 321 voor Real en 55 in de A-ploeg van Portugal.

Hoewel Cristiano Ronaldo dit seizoen in vier van zijn eerste vijf competitieduels níet tot scoren kwam, is de kans groot dat dat tegen Málaga wél gebeurt. In thuiswedstrijden is de Portugees doorgaans bijzonder op dreef voor Real Madrid. Na 149 officiële optredens in Bernabéu staat de teller voor hem al op 170 (!) doelpunten, een waanzinnig moyenne van 1,14 goals per thuisduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.