'Beestachtige' Ronaldo slaat gat met Messi en nadert Rául

Reacties

Cristiano Ronaldo is topscorer aller tijden in de Champions League na zijn hattrick tegen Shakhtar Donetsk (4-0). Bovendien heeft hij de titel topscorer aller tijden van Real Madrid voor het grijpen.

'Beestachtige' Ronaldo slaat gat met Messi en nadert Rául

Zijn treffers tegen Shakhtar waren nummer 78, 79 en 80 in de Champions League voor Ronaldo. De Portugese superster, die door Marca wordt omschreven als 'beestachtige legende', staat daardoor nu alleen aan kop in het topscorersklassement van het miljoenenbal. Hij deelde de koppositie tot dinsdag namelijk met zijn grote rivaal Lionel Messi, die 77 keer scoorde.

Ronaldo nam Messi zijn (gedeelde) topscorerstitel af en maakt binnenkort Raúl ook een record armer. Ronaldo heeft nu nog maar twee doelpunten nodig om zich tot topscorer aller tijden van Real Madrid te kronen. Na zijn indrukwekkende productie tegen Shakhtar staat zijn doelpuntenteller verspreid over alle competities op 321. Raúl, tegenwoordig actief voor New York Cosmos, maakte er tussen 1994 en 2010 twee meer namens Madrid.

Met zijn goals tegen Shakhtar schreef Ronaldo nog een ander record op zijn naam. Hij heeft in de Champions League nu elf strafschoppen benut; geen enkele andere speler kan hem dat nazeggen.

Benítez
'Voor mij is er nooit twijfel geweest', zei Real Madrid-trainer Rafa Benítez na de wedstrijd tegen Shakhtar. 'Ronaldo is de allerbeste speler ter wereld. Ik heb hem enorm hoog zitten, wat een klasbak.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.