Ramselaar en Cocu zien repeterend PSV-probleem

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu en middenvelder Bart Ramselaar zien een terugkerend probleem. De landskampioen heeft moeite met het stukspelen van in Eindhoven verdedigend opererende ploegen. Volgens de twee was het 1-1 gelijkspel van vanavond tegen FC Twente daar weer een bewijs van.

Ramselaar en Cocu zien repeterend PSV-probleem

Volgens de coach van de Eindhovenaren was zijn ploeg aan de bal veel te ongeduldig. 'Daardoor kwamen we de eerste helft nauwelijks tot kansen en werden zij regelmatig gevaarlijk. En bij die 0-1 verdedigen wij natuurlijk slecht, zij straffen dat goed af.'

Cocu meende dat de gelijkmaker ook niet het gevolg was van goed spel. 'Na rust creëerden we meer. Maar we zijn puur op karakter teruggekomen in de wedstrijd, niet omdat we geweldig speelden', vervolgde de PSV-coach in gesprek met FOX Sports.

Maar al met al was het onvoldoende, vond ook Cocu. 'Veel te veel spelers hebben niet de vorm die bij hen past. Ramselaar was een van de weinigen die wel goed in de wedstrijd zat. Ik vond ons in fases ook niet fris ogen. Of dat met het duel met Bayern te maken had? Dat vind ik te kort door de bocht. Wij moeten hier in staat zijn vol gas te geven', aldus Cocu, die na de interlandperiode mogelijk weer ruimer in zijn opties zit. 'Jeroen Zoet is dan wel weer fit en ook Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix komen er dan weer aan. Ik verwacht dan ook Siem de Jong weer terug.'

De door Cocu tot lichtpuntje benoemde Ramselaar zag ook dat PSV moeite had gaten te vinden in de Enschedese defensie. 'Nee, de sfeer in de kleedkamer is nu niet best. We hebben het heel lastig als een ploeg ver inzakt. Daar moeten we op gaan trainen, want daar hebben we nu geen oplossing voor. We verliezen weer twee punten en maken de kansen die we wel krijgen niet af. We hebben af en toe pech, maar missen in de afronding ook overtuiging', besloot de middenvelder, die zich nu met Oranje mag gaan richten op de interlands tegen België en Luxemburg.

Lees hier meer over het thuiscomplex van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.