PSV overtuigt ook in thuisduel met Twente niet

Reacties

PSV heeft zaterdagavond maar een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Twente: 1-1. Daardoor laten de Eindhovenaren wederom dure punten liggen en neemt het gemor van het Eindhovense publiek toe. Verwend zijn de fans in het Philips-stadion immers niet.

PSV overtuigt ook in thuisduel met Twente niet

PSV, dat midweeks in de Champions League met 1-2 verloor van Bayern München, hoopte juist in eigen huis weer eens voor vuurwerk te zorgen. In de vijf competitieduels van dit seizoen was in eigen huis immers pas drie keer gescoord: PSV-AZ (1-0), PSV-FC Groningen (0-0), PSV-Feyenoord (0-1), PSV-Heracles (1-1) en PSV-Sparta (1-0).

Een schot van Gastón Pereiro in de negende minuut bood nog hoop voor PSV, dat met Joshua Brenet in de basis startte. De verdediger speelde zijn honderdste officiële duel voor PSV en dat ging ten koste van Jetro Willems, die negentig minuten op de bank bleef.

Oleksandr Zinchenko, Luciano Narsingh en Sam Lammers mochten in tegenstelling tot Jetro Willems wel invallen van PSV-trainer Phillip Cocu.
Oleksandr Zinchenko, Luciano Narsingh en Sam Lammers mochten in tegenstelling tot Jetro Willems wel invallen van PSV-trainer Phillip Cocu.

Maar de kans van Pereiro kreeg maar nauwelijks opvolging. Naarmate het duel vorderde, kwam Twente ook beter in de wedstrijd. De thuisploeg mocht daarbij dankbaar zijn dat de tegenstoten niet goed werden uitgespeeld. Omdat PSV maar nauwelijks een vuist kon maken, werd de ploeg van trainer Phillip Cocu halverwege met een licht fluitconcert naar binnen begeleid.

Ünal
Het gemor werd alleen maar groter toen Twente wel effectief was. Enes Ünal toonde nog maar eens zijn koelbloedigheid toen hij werd weggestuurd door Stefan Thesker. De Turk bleef oog in oog met doelman Remko Pasveer uiterst koel en schoof zijn achtste competitiegoal binnen: 0-1.

De openingsgoal was voor PSV het sein extra gas te geven en al snel leidde dat tot de gelijkmaker. Negen minuten na de 0-1 liet Twente-goalie Nick Marsman een schot van Pereiro los. De doelman zag lijdzaam toe hoe de mee naar voren gekomen PSV-verdediger Héctor Moreno binnentikte.

In de slotfase gooide PSV op zoek naar de overwinning eindelijk alle schroom van zich af, maar waren kansen niet besteed aan Luuk de Jong (kon net niet bij de bal en een kopbal in de handen van Marsman) en invaller Oleksandr Zinchenko (redding Marsman). Bovendien had PSV geen geluk bij pogingen van Brenet (paal) en Zinchenko (lat). Omdat een enorme Twente-kans voor Bersant Celina ook geen goal tot resultaat had, bleef het bij 1-1.

Feyenoord
Daardoor laat PSV opnieuw dure punten liggen in eigen huis. Koploper Feyenoord kan het gat zondag vergroten naar zeven punten als er gewonnen wordt bij Go Ahead Eagles. Ajax, dat nu nog een punt boven de Brabanders staat, gaat zondag op bezoek bij AZ. Twente blijft dit seizoen goed presteren en is door het tweede opeenvolgende gelijkspel, na het doelpuntloze gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade, voorlopig zesde.

Luuk de Jong staat de laatste weken symbool voor het worstelende PSV. De spits van de Eindhovenaren is al 765 minuten op rij zonder goal in officiële duels.
Luuk de Jong staat de laatste weken symbool voor het worstelende PSV. De spits van de Eindhovenaren is al 765 minuten op rij zonder goal in officiële duels.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.