Cocu ziet Narsingh terugkeren tegen 'leuk team' FC Twente

Reacties

PSV sluit een drukke periode zaterdagavond af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De landskampioen ziet Luciano Narsingh terugkeren in de selectie, maar kampt nog altijd met een volle ziekenboeg.

Cocu ziet Narsingh terugkeren tegen 'leuk team' FC Twente

Jeroen Zoet, Jürgen Locadia, Siem de Jong en Jorrit Hendrix zijn immers nog niet inzetbaar in het Philips Stadion. 'Zoet moet de interlandperiode gebruiken om fit te worden', aldus Cocu vrijdag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar speelronde twaalf in de Eredivisie.

Narsingh heeft daarentegen vrijdag meegetraind en maakt derhalve deel uit van de selectie. De buitenspeler liep anderhalve week terug tijdens het verloren bekerduel met Sparta Rotterdam een hamstringblessure op.

Gedurende de afgelopen twee weken verkleinde PSV de achterstand op koploper Feyenoord van negen tot vijf punten. 'De afgelopen twee weekeinden hebben we een stap in de goede richting gezet, ook op de ranglijst.' Met FC Twente stuit PSV op een club die zich dit seizoen weer opricht na moeilijke tijden. 'Dat is knap na alles wat er is gebeurd. Een compliment aan de trainer die rustig is gebleven. Er staat een leuk team’, zei Cocu, die ook vragen kreeg over Jetro Willems. De linksback, die in mindere doen is, zit niet in de Oranje-selectie voor de komende twee interlands.

'Of ik me zorgen maak? 'Zorgen' is een groot woord. Hij is niet opgeroepen voor Oranje en is nu zelf aan zet om zich terug te knokken. We weten allemaal wat hij in huis heeft. Nu moet hij een tegenslag verwerken, zo mag je dat zien. De bal ligt bij hem. Ik ben ervan overtuigd dat hij het oppakt.’ Cocu wilde niet in het openbaar speculeren over de oorzaak van de vormdip van Willems. 'Het ligt niet aan zijn fitheid, hij mankeert niets. Daar zoek ik het niet zo in. Wat het dan wel is? Ik ga liever met de speler zelf in gesprek.'

PSV trof dit Eredivisie-seizoen slechts drie keer doel in het Philips Stadion. Aan onder anderen Luuk de Jong om iets te doen aan deze slechte statistiek. De international staat al een tijdje droog. 'Tegen Bayern München speelde hij weer een prima wedstrijd. Ik was wel weer te spreken over zijn spel. Hij probeert een positieve bijdrage te leveren. Luuk hoef je niet extra te motiveren. Spelen tegen je oude club blijft iets bijzonders, maar het is niet dat hij extra gemotiveerd is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.