Tactisch foefje deed PSV de das om volgens Ancelotti

Een tactisch foefje maakte volgens Carlo Ancelotti het verschil tijdens het Champions League-duel tussen PSV en Bayern München van dinsdagavond.

De Italiaanse coach bracht bij een 1-1 stand met Douglas Costa en Kingsley Coman twee vleugspelers in de ploeg, terwijl er met Arjen Robben maar één buitenspeler werd afgehaald.

'Ik probeerde het systeem om te gooien en met twee spelers op de flanken ruimte te creëren. Daar slaagden we goed in. Robert Lewandowski scoorde immers', meldde Ancelotti na de 1-2 zege op de persconferentie van de UEFA. De Italiaan constateerde dat PSV goed startte. 'Wij hadden het moeilijk en kwamen langzaam maar zeker in de wedstrijd.'

Bayern koos er, zelfs bij een 1-0 achterstand, niet voor om alles op de aanval te gooien. 'We wilden ten koste van alles counters voorkomen. In de tweede helft verhoogden we het tempo en kregen we meer kansen. Het was heel belangrijk dat we het vertrouwen niet verloren.'

De overwinning betekende dat Der Rekordmeister na vier speelrondes het ticket voor de tweede ronde al in de knip heeft. Ancelotti werd daardoor de eerste trainer die met zes verschillende clubs de knock-outfase in het miljardenbal heeft bereikt. Eerder slaagde de Italiaan hier met Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid in.

Thomas Müller was ondanks de vroege kwalificatie niet door het dolle heen. 'De bal ging veel te traag rond in de eerste helft. Na de hervatting ging dat beter. We hadden waarschijnlijk met meer doelpunten verschil moeten winnen, dus ik kan niet voor honderd procent tevreden zijn.'