Griezmann beloont Atlético en doet PSV een groot plezier

Atlético Madrid heeft ook zijn vierde duel in Groep D gewonnen. De Madrilenen waren dankzij een doelpunt van Antoine Griezmann in blessuretijd met 2-1 te sterk voor FK Rostov.

Atlético deed het de eerste drie wedstrijden in Groep D zuinigjes aan. Achtereenvolgens PSV, Bayern München en Rostov werden met minimaal verschil verslagen. De laatste twee keer was Yannick Carrasco verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de formatie van trainer Diego Simeone, ook tegen Rostov kreeg de Belg na achttien minuten een uitgelezen mogelijkheid.

Griezmann stuurde zijn ploeggenoot uit een counter goed weg, maar de inzet van Carrasco werd ternauwernood geblokt. Tien minuten later bracht hetzelfde duo Atlético wel de openingstreffer. Een boogballetje van de 23-jarige Belg werd onbedoeld verlengd door de Russische defensie, waarna Griezmann snel handelde en de bal stijlvol uit de draai in de bovenhoek deponeerde.

De fraaie openingstreffer van Antoine Griezmann.

Waar een voorsprong voor Atlético in het eigen Vicente Calderón normaal gesproken bijna een garantie op een overwinning voor de Spanjaarden is, was dat nu zeker niet het geval. Twee minuten na de treffer van Griezmann lag de bal er aan de andere kant namelijk ook in. Sardar Azmoun was het eindstation van een pijlsnelle counter van de bezoekers en trakteerde doelman Jan Oblak op zijn eerste tegentreffer van het Champions League-seizoen.

Atlético ging na die dreun gewoon door met het belegeren van het doel van de bezoekers. In de eerste helft ondernam de Spaanse nummer vier liefst vijftien doelpogingen, het meeste van het hele seizoen. Het wilde echter maar niet lukken voor de Madrilenen, die keer op keer stuitten op de stugge Russische defensie.

In de blessuretijd kreeg Atlético echter alsnog de verdiende winnende treffer. Opnieuw was het Griezmann die doelman Soslan Dzhanaev verschalkte en zijn ploeg in extremis de overwinning bezorgde. De Madrilenen komen daarmee op twaalf punten uit vier duels, Rostov blijft net als PSV steken op één punt. Atlético en Bayern plaatsten zich daardoor met speels gemak voor de knock-outfase, terwijl de strijd om de derde plaats tussen PSV en Rostov spannend blijft.