Carrasco neemt zuinig Atlético ook bij Rostov bij de hand

Reacties

Atlético Madrid heeft in de Champions League ook zijn derde wedstrijd gewonnen in Groep D, de poule van PSV. FK Rostov hield lang stand, maar moest het hoofd toch buigen: 0-1.

Carrasco neemt zuinig Atlético ook bij Rostov bij de hand

Met zes punten op zak na twee duels bevond Atlético zich in een comfortabele uitgangspositie voor het uitduel met Rostov. Het krachtverschil dat de stand in Groep D al deed vermoeden, was op Russische bodem ook zichtbaar. De Spanjaarden hadden moeite het overwicht in een voorsprong uit te drukken door een gebrek aan scherpte. In de kleedkamer bij Atlético waren bij een 0-0 ruststand de verwijtende blikken vermoedelijk vooral op Ángel Correa gericht.

Hij moest samen met Yannick Carrasco voor de creativiteit zorgen op de flanken en liet na een hoofdrol op te eisen. Op enkele meters van het Rostov-doel werkte de Argentijn de bal naast bij een rebound uit een vrije trap. De 21-jarige aanvallende middenvelder kreeg niet veel later een herkansing en faalde opnieuw hopeloos, dit keer was de kans nog groter. Correa werkte de bal bij de tweede paal over uit een voorzet van Filipe Luís.

Dat er tien minuten na rust nog altijd niet gescoord was, bleek voor Simeone voldoende reden Kévin Gameiro binnen de lijnen te brengen voor Correa. Met een extra aanvaller op het veld intensiveerden de Madrilenen de druk op de Russische muur waar Ajax en PSV eerder al moeite mee hadden. Het was Carrasco die het verzet brak. Met zijn vierde goal in vijf dagen tekende de Belg voor de 0-1. Juanfran gaf scherp voor, Fernando Torres kreeg alleen de punt van zijn schoen tegen de bal en Carrasco werkte de bal bij de tweede paal binnen.

Atlético trok de voorsprong over de streep zonder veel inspanningen te doen de score nog verder op te laten lopen. Voor de derde achtereenvolgende keer won de koploper van de Primera División in de Champions League door slechts één keer te scoren. Rostov lijkt het te moeten doen met een concurrentiestrijd met PSV, dat verloor tegen Bayern München, met als inzet een ticket voor de Europa League.

Stand in groep van PSV:
Club Punten
Atlético Madrid 3-9 (+3)
Bayern München 3-6 (+7)
PSV 3-1 (-4)
FK Rostov 3-1 (-6)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.