Cocu maakt zich zorgen om thuiscomplex PSV

Reacties

De cijfers van PSV in thuisduels zijn allesbehalve rooskleurig. Coach Phillip Cocu maakt zich zorgen.

Cocu maakt zich zorgen om thuiscomplex PSV

Waar vorig seizoen de basis voor de titel in eigen huis werd gelegd, is dat nu wel anders. Na zeventien thuisoptredens stond PSV vorig seizoen op negen verliespunten door drie remises en één verliespartij. Op dat aantal verliespunten staan de Eindhovenaren nu na zes wedstrijden in eigen huis al. Voorafgaand aan het 1-1 gelijkspel van vanavond tegen FC Twente werd immers ook nauwelijks overtuigd: PSV-AZ (1-0), PSV-FC Groningen (0-0), PSV-Feyenoord (0-1), PSV-Heracles (1-1) en PSV-Sparta (1-0).

Omdat slechts twee van de zes competitieduels in eigen huis werden gewonnen, een reeks die sinds het seizoen 1980/81 niet meer zo slecht was, moet PSV vrezen dat koploper Feyenoord zondag door een zege bij Go Ahead Eagles uitloopt naar een voorsprong van zeven punten.

Cocu erkende dat hij zich zorgen maakt over die slechte prestaties in thuisduels. 'Het lijkt wel alsof we beter uit kunnen spelen. Hier moet een ploeg met knikkende knieën komen en op dit moment hebben de tegenstanders het idee dat er wat te halen valt. Ik denk dat dat vooral aan onszelf ligt', vertelde Cocu bij FOX Sports.

Na de interlandperiode wacht PSV eerst twee uitduels (bij Willem II en Atlético Madrid) alvorens een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het menu staat. In de Champions League werden dit seizoen ook beide thuisduels verloren: van Atlético Madrid (0-1) en Bayern München (1-2). In het bekertoernooi werd Roda JC Kerkrade nog wel met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd, maar verloor PSV een ronde later bij Sparta met 3-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.