De Jong zet vraagtekens bij instelling PSV

PSV-aanvoerder Luuk de Jong baalt van het gelijkspel tegen FC Twente. De spits van de Eindhovenaren sprak na afloop van de 1-1 remise van een gebrekkige instelling en stelde zelf niet te gaan twijfelen.

'Twente trok een muur op en loerde op de counter terwijl wij erg slordig waren in de eerste helft', stelde De Jong direct na de wedstrijd voor de camera's van FOX Sports. 'We werden eigenlijk pas wakker na hun goal, ook weer een omschakelmoment. Daarna zag je dat we pas écht gas gingen geven. En dat mag niet. Je moet de hele wedstrijd gas geven. Of dat de instelling is? Dat denk ik dus wel.'

Door het puntenverlies kan koploper Feyenoord het gat, dat in de voorbije twee competitierondes weer was geslonken tot vijf punten en na vanavond vier punten is, weer vergroten naar zeven punten. 'En dat is niet iets wat we willen', erkende De Jong. 'Dit is heel erg balen. We moeten vanaf nu iedere wedstrijd álles geven, want anders gaat het niet lukken.'

De Jong werd zelf ook nog maar eens geconfronteerd met zijn eigen improductiviteit. Hij staat immers al 765 minuten droog en scoorde dit seizoen in het Philips Stadion nog niet. 'Maar ik ga niet twijfelen. Natuurlijk wil ik scoren, en dat liever vandaag dan morgen. Maar ik kan niet anders dan keihard werken en alles geven.'