Raiola ondanks bijrol Balotelli positief over Rodgers

Reacties

Hoewel Mario Balotelli bij Liverpool op een zijspoor beland is, toont zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zich enthousiast over de manier waarop manager Brendan Rodgers zijn pupil benadert.

Raiola ondanks bijrol Balotelli positief over Rodgers

Voor de buitenwereld lijkt het huwelijk tussen Balotelli en Liverpool reeds uitgelopen op een mislukking. De 24-jarige spits werd afgelopen zomer voor een slordige twintig miljoen euro overgenomen van AC Milan, maar kwam tot dusverre slechts 1277 minuten in actie voor zijn nieuwe club, een kleine 31 procent van de totale speeltijd van Liverpool. De concurrentie in de punt van de aanval is groot: Daniel Sturridge, Rickie Lambert, Fabio Borini en gelegenheidsspits Raheem Sterling kregen recentelijk allemaal wel eens de voorkeur boven Balotelli.

Ondertussen probeert Rodgers de grillen van het Italiaanse enfant terrible te beteugelen. Om mee te kunnen in het pressingvoetbal van Liverpool moest Balotelli leren om hard te werken, zowel in wedstrijden als op de training. 'Dat is een zeer interessante ontwikkeling in de carrière van Mario', oordeelde raadsheer Raiola bij RMC.

'Hij heeft met Rodgers een coach gevonden die nieuwe dingen van hem vraagt', vervolgde de invloedrijke makelaar. 'Dit maakt het voor Mario mogelijk om zich te ontwikkelen als persoon en als voetballer. Hij gaat hier sterker uitkomen. Balotelli is trots op Liverpool en dat is het belangrijkste.'

Het leerproces van Balotelli op Anfield lijkt de laatste weken voorzichtig zijn vruchten af te werpen. De Italiaan maakte als invaller namelijk de beslissende 3-2 tegen Tottenham Hotspur en sloeg vervolgens ook toe tegen Besiktas. Zondag lonkt in het bekerduel met Blackburn Rovers mogelijk een basisplaats.

Mino Raiola is niet vaak zo mild voor trainers die zijn cliënten op de reservebank zetten.
Mino Raiola is niet vaak zo mild voor trainers die zijn cliënten op de reservebank zetten.

Voor Rodgers komt de steun van Raiola goed uit, want andere trainers konden op een stuk minder clementie van Raiola rekenen. Zo noemde hij Guardiola een 'eikel', vanwege de manier waarop de toenmalig Barcelona-trainer zijn pupil Zlatan Ibrahimovic behandelde.

Ook Ajax-coach Frank de Boer kreeg recentelijk een veeg uit de pan. 'De relatie tussen Frank de Boer en Ricardo Kishna is niet goed. Ik vind dat hij Kishna niet begrijpt en voldoende waardeert', stelde de zaakwaarnemer van Kishna in het praatprogramma Jinek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.