'Onze manier van spelen past niet bij Balotelli'

Reacties

De tactische omzetting die Brendan Rodgers heeft doorgevoerd bij Liverpool pakt hoogstwaarschijnlijk niet gunstig uit voor Mario Balotelli. Volgens de manager is de Italiaan niet het type speler dat gedijt in zijn nieuwe formatie.

'Onze manier van spelen past niet bij Balotelli'

Rodgers liet Liverpool de afgelopen wedstrijden opereren in een soort 3-4-3-formatie zonder aanspeelpunt. De kleine en wendbare Raheem Sterling vervulde tegen Arsenal (2-2) bijvoorbeeld de rol van centrale aanvaller. Die tactische omzetting is uit nood geboren, want Liverpool kampt dit seizoen met een flink spitsenprobleem. Aankopen Balotelli en Rickie Lambert presteren doorgaans ondermaats, terwijl Daniel Sturridge en Fabio Borini met blessures sukkelen.

'De manier waarop we nu spelen, met veel pressing en loopwerk, is niet echt een speelwijze die bij Mario past', aldus Rodgers. 'Mario is een spits die op zijn best is als hij in of in de buurt van het strafschopgebied speelt, maar we hebben hem nog niet op zijn best gezien. Het is mijn taak om mijn spelers optimaal te laten presteren.'

Balotelli miste onlangs een handvol wedstrijden van Liverpool vanwege een liesblessure en is vrijdag tegen Burnley niet beschikbaar vanwege de schorsing die hij kreeg vanwege het plaatsen van een discriminerend bericht op zijn Instagram-account. 'Na zijn straf kan ik hem weer gebruiken. Dat is belangrijk nieuws', sloot Rodgers af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.