'Balotelli werkt hard en wordt beloond met deze goal'

Assistent-coach Colin Pascoe roemt het optreden van de bekritiseerde Mario Balotelli tijdens het League Cup-duel met Swansea City (2-1 zege). De aanvaller van Liverpool kreeg de afgelopen periode veel kritiek, maar liet dinsdagavond zien waar hij toe in staat is.

'Mario werkt hard op de training en wordt beloond met deze goal. Hij is een enorm talent en het is fantastisch voor hem dat hij nu scoort. Maar ook voor de club. Dit was misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen', aldus de rechterhand van manager Brendan Rodgers tegenover Sky Sports.

Balotelli had lichte klachten en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Zeven minuten na zijn invalbeurt tekende Balotelli voor de gelijkmaker. De spits ligt al weken onder vuur in Engeland. Ook het incident waarbij hij tijdens de rust van shirt wisselde met Real Madrid-verdediger Pepe werd hem niet in dank afgenomen.

Boost
In navolging van Pascoe werd de Italiaan ook geroemd door ploeggenoot Dejan Lovren. 'Niet alleen een grote opluchting voor Mario, maar ook voor de hele ploeg', aldus de verdediger van Liverpool. 'Wij wisten dat het moment vanzelf zou komen en dat hij zou gaan scoren. Dat vertrouwen is er binnen de ploeg. De druk op zijn schouders was enorm. Dit zal een enorme boost geven voor zijn zelfvertrouwen.'

Over het verloop van het duel was de matchwinner uiteindelijk ook tevreden. Namens de bezoekers opende de Nederlander Marvin Emnes de score en leek hij tot de 86ste minuut de matchwinner te worden op Anfield. 'Ik ben blij met de overwinning, helemaal als je in de laatste minuut de winnende maakt. We hebben karakter getoond en willen deze prijs graag winnen', besluit Lovren. Door de nipte overwinning op Swansea City plaatste Liverpool zich voor de kwartfinale van de League Cup.