Liverpool komt treffer Emnes in hectische slotfase te boven

Liverpool is in de strijd om de League Cup dankzij een spectaculaire slotfase goed weggekomen tegen Swansea City. Een treffer van ex-Spartaan Marvin Emnes was niet genoeg voor The Swans.

Liverpool - Swansea City 2-1
Liverpool verkeert de laatste weken in een behoorlijke dip. Het won vorige week ternauwernood het competitieduel bij degradatiekandidaat Queens Park Rangers, kreeg in de Champions League vervolgens een pak slaag van Real Madrid (0-3), waarna Hull City er dit weekend op Anfield in de Premier League vandoor ging met een puntje: 0-0.

Ook in het League Cup-toernooi leek het dinsdagavond in eigen huis volledig mis te gaan. Het had er lange tijd alle schijn van dat de Nederlander Marvin Emnes namens Swansea de matchwinner leek te worden. Met een fraaie volley in de lange hoek, zorgde hij na 65 minuten voor de openingsgoal. In de dying seconds trok Liverpool het duel alsnog naar zich toe.

Om de gelijkmaker te forceren bracht Liverpool-manager Brendan Rodgers tien minuten voor tijd de fel bekritiseerde Mario Balotelli (foto) binnen de lijnen. Een paar minuten later deed de Italiaan precies waarvoor hij kwam: 1-1. Doordat keeper Gerhard Tremmel van Swansea (dat dankzij rood voor Frederico Fernandez inmiddels met tien man stond) diep in de blessuretijd misgreep bij een hoge vrije trap, kon verdediger Dejan Lovren 2-1 binnenkoppen, Anfield daarmee in extase brengend.

Fulham - Derby County 2-5
Moussa Dembélé leek Fulham een eenvoudige avond te bezorgen thuis tegen Derby County - waar Kelle Roos de hele wedstrijd keepte - toen hij op slag van rust voor een 2-0 voorsprong zorgde, maar vooral in de tweede helft gaf de Londense club het helemaal weg.

Chris Martin zorgde nog in de eerste helft voor de aansluitingstreffer en in de 65ste minuut leidden de bezoekers zelfs met 5-2. Goals van Johnny Russell, Jeff Hendrick en Simon Dawkins (twee keer) zorgden voor de verrassende zege van Derby County.