QPR ondanks wereldgoal nog dieper in degradatiezorgen

De degradatiezorgen voor Queens Park Rangers zijn weer iets groter geworden. Crystal Palace lijkt door de 3-1 overwinning op zijn beurt niet meer naar beneden te hoeven kijken.

The Eagles hebben sinds zaterdagmiddag voorlopig elf punten meer dan nummer achttien QPR en lijken zich zodoende niet druk meer te hoeven maken om degradatie. Sinds manager Alan Pardew het begin januari overnam op Selhurst Park, pakte Palace zestien punten in negen wedstrijden. De overwinning op het QPR van de geblesseerde Leroy Fer tekende zich al vroeg af.

Vlak nadat Scott Dann met het hoofd al de uitgelezen kans op 1-0 had laten liggen, zorgde Wilfried Zaha al glijdend wél voor de openingsgoal. Net als ploeggenoot James Puncheon gleed hij daarbij keihard tegen de paal, beide spelers konden echter verder. Dankzij een razendsnelle dubbelslag vlak voor rust – James McArthur verdubbelde de voorsprong, Joel Ward tekende voor 3-0 – was de wedstrijd al halverwege beslist.

Nadat Zaha en Puncheon alsnog vervangen hadden moeten worden, verzorgde Matt Philips met een prachtgoal de 3-1. Hij besloot van zo'n veertig meter verwoestend uit te halen en zag zijn poeier schitterend in de kruising verdwijnen. Dat doelpunt in de 83ste minuut kwam echter te laat. Door het verlies van QPR blijft het gat met de veilige zeventiende plaats drie punten. Aston Villa heeft nu echter nog een duel tegoed.