PSV trapt cruciale week soeverein af tegen FC Twente

Reacties

PSV kende in eigen huis zondag weinig moeite met FC Twente: 2-0. Het beleefde daarmee een uitstekende start aan een serie van drie Eredivisie-thuisduels voor de winterstop.

PSV trapt cruciale week soeverein af tegen FC Twente

Hét verhaal in aanloop naar de kraker was de keeperswissel bij FC Twente. Trainer Alfred Schreuder besloot Nick Marsman na een aantal fouten te slachtofferen, de 22-jarige Sonny Stevens maakte in Eindhoven zodoende zijn Eredivisiedebuut. De in 2013 van FC Volendam overgekomen goalie liet ziet waarom hij het vertrouwen kreeg van Schreuder.

Bij de eerste mogelijkheid voor PSV redde hij op een schot van Jetro Willems, terwijl hij even later zeer attent uit zijn goal kwam bij een uitbraak van Luciano Narsingh. Nadat hij ook een schotje van Luuk de Jong simpel had gepakt, moest Stevens uiteindelijk tóch capituleren. Uitgerekend De Jong (die drie jaar voor FC Twente speelde) kopte uit een corner via de paal raak: 1-0.

Even daarvoor had ook PSV-doelman Jeroen Zoet zich met een cruciale redding bij een kans van Torgeir Børven laten zien, waardoor de tweede Eindhovense goal de vroegtijdige beslissing betekende. Narsingh combineerde op slag van rust fraai met De Jong, waarna hij aanvoerder Georginio Wijnaldum een niet te missen kans bood (foto, met links doelman Stevens).

In de stand kwam - ondanks kansen aan beide kanten - in een matige tweede helft geen verandering meer. PSV nam de koppositie dus weer over van Ajax en kan de voorsprong woensdag in de inhaalwedstrijd thuis tegen Feyenoord uitbreiden tot vier punten. Volgende week zaterdag sluit het 2014 af tegen Go Ahead Eagles, ook dat duel is in Eindhoven. Nummer zes FC Twente krijgt volgende week bezoek van Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.