Cocu richt vizier op Twente, ex-PSV'ers in basis Dinamo

Reacties

PSV begint donderdag tóch met een veredeld B-elftal aan het Europa League-duel met Dinamo Moskou. Die wedstrijd is er eentje om des keizers baard, het vizier in Eindhoven lijkt al op het weekend gericht. In tegenstelling tot wat Cocu eerder nog stelde. Bij de Russen spelen enkele bekende gezichten.

Cocu richt vizier op Twente, ex-PSV'ers in basis Dinamo

Met de topper tegen FC Twente (zondag, 14.30 uur) ongetwijfeld al in het achterhoofd, geeft trainer Phillip Cocu een aantal vaste basisklanten rust. Aanvoerder Georginio Wijnaldum, Luuk de Jong, Jeffrey Bruma, Luciano Narsingh, Santiago Arias en keeper Jeroen Zoet beginnen op de bank, Marcel Ritzmaier completeert het zevental reserves.

Zodoende mogen tweede doelman Remko Pasveer, Joshua Brenet, Nicolas Isimat-Mirin, Florian Jozefzoon en Jürgen Locadia opdraven. Andrés Guardado neemt ten opzichte van afgelopen weekend weer plaats op het middenveld, waar ook Jorrit Hendrix en Adam Maher spelen.

Jürgen Locadia (links) en Florian Jozefzoon (rechts) staan tegen Dinamo Moskou in de basis bij PSV, net als Jetro Willems (midden).
Jürgen Locadia (links) en Florian Jozefzoon (rechts) staan tegen Dinamo Moskou in de basis bij PSV, net als Jetro Willems (midden).

Op de persconferentie verklaarde Cocu donderdag nog dat hij het duel met de Russen absoluut serieus neemt. Volgens hem moest PSV strijden voor de eer, het geld, het Nederlandse voetbal én om het publiek te vermaken. Met de elf namen die hij donderdag het veld in stuurt, lijkt hij aan te geven dat hij de wedstrijd tegen FC Twente een stuk serieuzer neemt.

Aan Russische zijde staan Balázs Dzsudzsák en Stanislav Manolev in de basis, beide spelers hebben een verleden in Eindhoven. Back Manolev neemt voor de wedstrijd zelfs alsnog officieel afscheid van het PSV-publiek. Ook voormalig FC Twente-verdediger Douglas speelt, Alexander Büttner (voorheen Vitesse en Manchester United) ontbreekt met knieklachten.

Opstelling PSV: Pasveer; Brenet, Isimat-Mirin, Rekik, Willems; Maher, Guardado, Hendrix; Jozefzoon, Locadia, Depay.
Opstelling Dinamo Moskou: Shunin; Kozlov, Douglas, Hubocan, Manolev; Vainqueur, Noboa; Valbuena, Yusupov, Dzsudzsák; Kuranyi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.