Cocu: 'Spelen voor mooi bedrag, eer en Nederlandse voetbal'

Reacties

Hoewel PSV hoe dan ook tweede blijft in Groep E van de Europa League, staat er in het laatste groepsduel met Dinamo Moskou volgens trainer Phillip Cocu nog voldoende op het spel.

Cocu: 'Spelen voor mooi bedrag, eer en Nederlandse voetbal'

Het treffen met de Russen is er een om des keizers baard, al denkt Cocu daar heel anders over. 'We kunnen nog een behoorlijk bedrag verdienen, hebben de eer in eigen stadion hoog te houden en kunnen punten verdienen voor de UEFA-coëfficiëntenranglijst namens Nederland', liet hij woensdag op de persconferentie weten.

Bovendien kan een positief gevoel mee worden genomen naar de competitie. 'Als je een goede wedstrijd speelt en wint, neem je die energie mee naar de volgende wedstrijden. Er komen bovendien veel supporters naar het stadion. Het is ons er daarom alles aan gelegen om een mooie wedstrijd op de mat te leggen.' Die mat waar Cocu over spreekt zal overigens een nieuwe grasmat zijn, het slechte veld is vervangen.

Bekenden
Voor spits Luuk de Jong wordt het eveneens een leuke wedstrijd: hij treft wat oude bekenden. 'Met Douglas heb ik bij FC Twente gespeeld, en Alexander Büttner komt net als ik uit Doetinchem.' In de uitwedstrijd was De Jong geblesseerd, dus het wordt een mooi weerzien met die twee. 'Áls ze meereizen natuurlijk. Je weet niet met wat voor team zij komen, ze zijn al eerste in de poule', vertelt De Jong op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.