Tegenstanders PSV en Feyenoord tanken vertrouwen

Reacties

Standard Luik en Dinamo Moskou hebben hun generale repetities voor de Europa League-duels met respectievelijk Feyenoord en PSV gewonnen.

Tegenstanders PSV en Feyenoord tanken vertrouwen

In de Belgische competitie won Standard Luik de Waalse derby in en tegen Charleroi. Dat duel begon met een opmerkelijk incident. Omdat de rood-witte shirts van Standard te veel op de zwart-witte tenues van Charleroi zouden lijken, moesten de Rouches de witte banen aan de zijkant van hun tricots camoufleren met rode tape en later rode verf.

De wedstrijd, die door het gedoe een kwartier te laat begon, werd uiteindelijk beslist door Igor De Camargo (op de foto met een aangepast shirt). Hij tekende kort voor de rust voor het enige doelpunt. Feyenoord kan donderdag bij het al uitgeschakelde Standard (21.05 uur) de koppositie in Groep G van de Europa League veiligstellen.

Overtuigend
PSV-opponent Dinamo Moskou won zondag in eigen huis overtuigend van Amkar Perm. Het werd 5-0, dankzij doelpunten van Kevin Kuranyi, Mathieu Valbuena, ex-PSV’er Balázs Dzsudzsák, Aleksey Iovnov en Artur Yusupov. Nederlanders Alexander Büttner, die in de voorlaatste minuut werd gewisseld, en Douglas hadden een basisplaats bij Dinamo, dat al verzekerd is van de poulewinst in Groep E van de Europa League. Donderdag spelen de Russen om 19.00 uur in Eindhoven. Ook PSV zelf is als nummer twee al zeker van overwintering in het toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.