Feyenoord-opponent uitgeschakeld, Vormer naar kwartfinale

De malaise duurt voort bij Standard Luik. De Belgische topclub kreeg klop van Lokeren, waardoor het bekerseizoen ten einde is. Club Brugge en Anderlecht plaatsten zich wel voor de kwartfinale van het Belgische bekertoernooi.

Standard Luik - Lokeren 1-4
Het zit Standard Luik niet mee dit seizoen. In de Belgische competitie bezet de ploeg van trainer Ivan Vukomanovic de achtste plaats, de volgende ronde in de Europa League is geen optie meer, maar ook het bekerseizoen is al vroeg ten einde.

In eigen huis werd Standard Luik getrakteerd op een fikse nederlaag. Namens de bezoekers was Dutra voor de rust trefzeker. In de tweede helft kwam Standard nog op gelijke hoogte dankzij Adrien Trebel, maar daarna was het over en sluiten. Ayanda Patosi zette Lokeren enkele minuten later op voorsprong, terwijl M'Baye Leye met twee treffers de eindstand bepaalde op 1-4. Volgende week donderdag wacht het Europa League-duel met Feyenoord. Voor de Rotterdammers cruciaal om als groepshoofd door te stoten naar de knock-outfase.

Kortrijk - Club Brugge 0-3
Basisspeler Ruud Vormer heeft zich met Club Brugge geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Belgische beker. Op bezoek bij Kortrijk velden Víctor Vázquez, Felipe Gedoz en Lior Refaelov het vonnis over de thuisploeg.

Anderlecht - RC Mechelen 4-1
Ook Anderlecht plaatste zich eenvoudig bij de laatste acht. In Brussel was Racing Mechelen volkomen kansloos. Na ruim een half uur stond Anderlecht al met 3-0 voor dankzij Zoro Cyriac, Nathan Kabasele en Yoeri Tielemans. In de tweede helft zette Kabasele de marge op vier, terwijl Mechelen-middenvelder Seppe Brulmans vlak voor tijd de eindstand bepaalde.