Cocu verdedigt zichzelf en spreekt van 'beloningen'

PSV-trainer Phillip Cocu ging na de nederlaag tegen Dinamo Moskou (0-1) in op het feit dat veel spelers rust had gegund. Hij vond dat niet meer dan normaal, zo stelde hij.

Aanvoerder Georginio Wijnaldum, keeper Jeroen Zoet en spits Luuk de Jong waren de meest in het oog springende namen die op de bank plaats moesten nemen. Wijnaldum en De Jong vielen nog wel in, waar Memphis Depay juist werd gewisseld. Gevraagd naar de vele mutaties, verdedigde Cocu zijn keuzes.

'We doen het met de hele selectie', sprak hij op de persconferentie. 'Sommige jongens hebben op de training laten zien dat ze toe waren aan een kans in de basisopstelling. Die moet je daarom belonen.' Dat deed Cocu wellicht ook met het oog op de belangrijke reeks die voor de deur staat: zondag komt FC Twente naar Eindhoven, woensdag speelt PSV eveneens thuis tegen Feyenoord. Met een overwinning had de ploeg van Cocu zichzelf een boost gegeven.

En dat had zomaar gekund. 'Zeventig minuten lang hadden we de wedstrijd in handen. Daar hadden we onszelf voor moeten belonen', zag Cocu. 'We kregen ook een aantal behoorlijk kansen. Tegen dit soort tegenstanders moet je goed met die kansen om kunnen gaan. Als we na de winterstop verder willen komen, krijg je ook tegenstanders als Dinamo Moskou. Om dat soort ploegen te verslaan moeten we nog een stapje zetten, blijkt nu.'

Genoten
Zijn Russische collega Stanislav Cherchesov vond niet dat zijn ploeg een B-team had getroffen. 'Op voorhand verwachtte ik een lastig en spannend duel. Dat is gebleken. De supporters zijn daarom niet voor niets naar het stadion gekomen. Ik denk dat zij van de spanning hebben genoten', sprak de trainer, die zelf ook wat spelers rust gunde. Door een late goal van Alexei Ionov won zijn ploeg uiteindelijk in de slotminuut.