VI Live: blik terug op een enerverende voetbaldag

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een enerverende voetbaldag

VI Live is nu gesloten. Blik hieronder terug op een enerverende voetbaldag!

22.55 uur: EINDSTAND AS MONACO - OLYMPIQUE MARSEILLE 1-0

22.50 uur: MARTINS INDI VERLIEST VAN JOHN
Benfica boekt een 0-2 zege op bezoek bij FC Porto en verstevigt daardoor zijn koppositie.

22.39 uur: ZEGE MILAN
AC Milan boekt een zeer welkome zege op Napoli na doelpunten van Jéremy Ménez en Giacomo Bonaventura.

21.51 uur: RUSTSTAND AS MONACO - OLYMPIQUE MARSEILLE 0-0

21.46 uur: RUSTSTAND FC PORTO – BENFICA 0-1
Benfica leidt halverweg dankzij een treffer van de Braziliaan Lima.

21.33 uur: RUSTSTAND AC MILAN - NAPOLI 1-0
AC Milan gaat met een minimale voorsprong de rust in. Namens de thuisploeg opende Jérémy Menez al na zes minuten de score in San Siro.

21.00 uur: AFTRAP AS MONACO - OLYMPIQUE MARSEILLE
Straft koploper Olympique Marseille de misstap van Paris Saint-Germain af? De topclub uit Parijs leed zondag de eerste nederlaag van dit seizoen tegen Guingamp. Marseille kan de voorsprong bij winst op Monaco vergroten tot vier punten.

21.00 uur: AFTRAP FC PORTO – BENFICA
FC Porto neemt het met basisspeler Bruno Martins Indi op tegen het Benfica van bankzitter Ola John. De inzet is duidelijk: de koppositie in de Portugese competitie. Op dit moment is die in handen van Benfica, gevolgd door Porto op drie punten.

20.50 uur: ATLÉTICO ONDERUIT
Atlético Madrid lijdt in eigen huis een verrassende nederlaag tegen Villarreal, dat vlak voor tijd de wedstrijd besliste via Lucas Vietto. Villarreal klimt door de triomf naar plek zes, terwijl Atlético (derde) nalaat op gelijke hoogte met nummer twee Barcelona te komen.

20.45 uur: DE GUZMAN CONTRA DE JONG
De topper AC Milan - Napoli staat in het teken van een clash tussen de Nederlandse middenvelders Nigel de Jong en Jonathan de Guzman. De Guzman staat op 10 bij Napoli, terwijl De Jong de verdedigende middenvelder van Milan is. Bij de Rossoneri ontbreekt Marco van Ginkel, die deze week een enkelblessure opliep door een tackle van Sulley Muntari op de training.
Opstelling Milan: Diego López; Bonera, Mexés, Rami, Armero; Poli, De Jong, Montolivo; Honda, Ménez, Bonaventura.
Opstelling Napoli: Rafael; Mesto, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; David López, Jorginho; Callejón, De Guzman, Mertens; Higuaín.

19.49 uur GOAL EL HAMDAOUI
Mounir El Hamdaoui maakt voor het eerst sinds mei 2013 weer minuten in het shirt van Fiorentina. De voormalige aanvaller van onder meer AZ en Ajax schiet acht minuten na zijn entree raak tegen Cesena: 1-4.

19.45 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - VILLARREAL 0-0

19.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - VILLARREAL
Geen treffers tot dusver in Madrid. Volgens commentator Sierd de Vos is scheidsrechter Pedro Jesus Perez Montero de meest opvallende verschijning in de eerste 45 minuten. Volgens de ervaren sportjournalist is er in de Spaanse competitie namelijk geen slechtere leidsman dan Montero.

19.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - VILLARREAL

18.51 uur: EINDSTAND GUINGAMP - PARIS SAINT-GERMAIN 1-0
Guingamp trakteert Paris Saint-Germain op de eerste nederlaag van het seizoen in de Ligue 1.

18.39 uur: EINDSTAND FEYENOORD - AZ 2-2
Feyenoord heeft met pijn en moeite een punt uit het vuur gesleept dankzij een late treffer van Jordy Clasie. Namens de Alkmaarders waren Wesley Hoedt en Muamar Tankovic trefzeker, terwijl Colin Kazim-Richards in de 53ste minuut de spanning terugbracht.  

18.37 uur: GOAL CLASIE!!
De Kuip ontploft! Jordy Clasie schiet ver in de blessuretijd de gelijkmaker binnen namens Feyenoord. Nog een paar minuten te gaan...

18.16 uur: BLESSURE TOORNSTRA
Jens Toornstra valt uit met een hamstringblessure. Het staat daardoor zo goed als vast dat de Feyenoorder de topper tegen PSV van woensdag mist.

18.15 uur: MARCELLIS MAAKT RENTREE
Een mooi moment voor Dirk Marcellis. De AZ'er valt in en maakt daarmee zijn eerste minuten sinds mei 2013.

18.06 uur: GOAL BONY
Nummer twintig is binnen. Wilfried Bony blijft rustig en zet Swansea City al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Het is zijn twintigste van dit kalenderjaar!

18.05 uur: VERHITTE SFEER
De gemoederen in Rotterdam lopen hoog op! Arbiter Serdar Gözübüyük toont na een langdurig opstootje liefst drie gele kaarten. Meteen daarna slaat weer de vlam in de pan. Vooral Colin Kazim-Richards en Esteban hebben het met elkaar aan de stok.

17.56 uur: AANSLUITINGSTREFFER FEYENOORD
Acht minuten na rust tekent Colin Kazim-Richards voor de 1-2 namens Feyenoord. De Turkse international schiet uit lastige hoek raak. AZ-doelman Esteban maakt daarbij geen beste indruk.

17.47 uur: RUSTSTAND GUINGAMP - PARIS SAINT-GERMAIN 1-0
Het eerste verlies van Paris Saint-Germain in de competitie dreigt. Een snelle treffer van Jérémy Pied betekent halverwege een 1-0 achterstand voor de regerend kampioen van Frankrijk.

17.47 uur: RUSTSTAND SWANSEA CITY – TOTTENHAM HOTSPUR 0-1
De Londenaren leiden halverwege dankzij een treffer van Harry Kane.

17.32 uur: RUSTSTAND FEYENOORD - AZ 0-2
Feyenoord krijgt in eigen huis de meeste kansen, maar AZ leidt met 0-2 door doelpunten van Muamer Tankovic en Wesley Hoedt. Dat belooft een zinderende tweede helft!

17.30 uur: AFTRAP VFL WOLFSBURG - PADERBORN
Bas Dost staat voor het eerst dit seizoen in de basis bij VfL Wolfsburg, dat promovendus Paderborn ontvangt.

17.22 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 1-1
Het doelpunt van Roel Brouwers blijkt voldoende voor een 1-1 gelijkspel van Borussia Mönchengladbach tegen Bayer Leverkusen.

17.15 uur: AZ SLAAT WEER TOE
Muamer Tankovic brengt de stand op 0-2 voor AZ! De Zweed rondt af na een door Luke Wilkshire van richting veranderde voorzet.

17.10 uur: GOAL AZ
AZ grijpt de leiding via een kopbal van Wesley Hoedt na een door Nemanja Gudelj verlengde corner. Feyenoord is woest, want de verdediger van de Alkmaarders leek buitenspel te staan. Hoe dan ook, het staat 0-1 in Rotterdam!

17.00 uur: AFTRAP GUINGAMP - PARIS SAINT-GERMAIN
Gregory van der Wiel staat in de basis bij Paris Saint-Germain in de uitwedstrijd tegen Guingamp.

17.00 uur: AFTRAP SWANSEA CITY - TOTTENHAM HOTSPUR
De bal rolt in Wales. Aan beide kanten een paar oude bekenden. Bij The Swans staat Wilfried Bony in de punt van de aanval, terwijl Christian Eriksen en Jan Vertonghen aan de aftrap verschijnen bij Tottenham.

16.55 uur: EINDSTANDEN SERIE A

Genoa - AS Roma 0-1
Parma - Cagliari 0-0
Udinese - Hellas Verona 1-2

16.45 uur: AFTRAP FEYENOORD – AZ
AZ kiest in de uitwedstrijd tegen Feyenoord voor Derrick Luckassen als vervanger voor de geschorste Mattias Johansson.

De opstellingen:
Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.
AZ:
Esteban; Luckassen, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Elm, Dos Santos, Haye; Tankovic, Jóhannsson.

LANDGENOTEN: Ruud Vormer heeft bijgedragen aan een 3-1 zege van Club Brugge bij Standard Luik. De Nederlandse middenvelder maakte acht minuten voor tijd de derde treffer van Brugge, nadat hij een assist had geleverd op het tweede doelpunt van zijn ploeg. Brugge staat bovenaan in de Belgische competitie.

16.22 uur: VAN GAAL WINT WEER
En dat is de zesde zege op rij voor Louis van Gaal! En wat voor een! Met Manchester United wint hij voor eigen publiek de derby tegen Liverpool met 3-0 dankzij doelpunten van Wayne Rooney, Juan Mata en Robin van Persie. Door de winst verstevigt United zijn derde plaats, terwijl Liverpool verder wegzakt in de middenmoot.

16.21 uur: PSV WINT
PSV doet uitstekende zaken met een 2-0 overwinning op FC Twente, door treffers van Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum.

16.20 uur: REMISE IN GRONINGEN
Het duel FC Groningen – Vitesse eindigt onbeslist: 1-1. Door de remise blijft Groningen achtste, terwijl Vitesse onderin de middenmoot (twaalfde) blijft hangen.

16.12 uur: DOELPUNT BROUWERS
Een doelpunt van Roel Brouwers voor Borussia Mönchengladbach. Het is het eerste competitiedoelpunt sinds oktober 2012 voor de Nederlandse verdediger, die met zijn treffer de stand op 1-1 brengt.

15.58 uur: VAN PERSIE BESLIST WEDSTRIJD
Manchester United komt op een 3-0 voorsprong. Na een snelle counter kan Robin van Persie de bal simpel binnenschieten.

LANDGENOTEN: Een makkelijke middag voor Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger stond negentig minuten binnen de lijnen bij Celtic en won met 4-1 van het St. Mirren van Jeroen Tesselaar. Ex-Feyenoorder John Guidetti deed een uur mee, maar kwam niet tot scoren.
LANDGENOTEN: Ricky van Wolfswinkel mocht negentig minuten meedoen bij Saint-Étienne, maar kon geen potten breken. Het treffen met middenmoter Nice, waar ex-Ajacied Dario Cvitanich in de slotfase inviel, eindigde zoals het begon: 0-0. Beide ploegen kregen al voor rust een rode kaart.

15.46 uur: RUSTSTANDEN SERIE A

Genoa - AS Roma 0-1
Parma - Cagliari 0-0
Udinese - Hellas Verona 1-1

15.45 uur: GOAL FC GRONINGEN
Mimoun Mahi schiet van grote afstand richting het doel van Vitesse. Doelman Eloy Room kan het schot met moeite keren, maar heeft in de rebound geen passend antwoord op de inzet van Tjaronn Chery.

15.32 uur: BALOTELLI VALT IN
Er moet wat gebeuren bij Liverpool en dus brengt manager Brendan Rodgers Mario Balotelli het veld in. Liverpool kijkt op Old Trafford tegen een 2-0 achterstand aan.

15.32 uur: FEYENOORD MET WILKSHIRE
Luke Wilkshire is bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen AZ als rechtsback de vervanger van Khalid Boulahrouz.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards en Boëtius.

15.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

15.17 uur: RUSTSTAND PSV - FC TWENTE 2-0
Georginio Wijnaldum is vlak voor de rust verantwoordelijk voor de tweede treffer van de middag.

15.16 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - VITESSE 0-1
Drie goede kansen waren er FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi, maar tot dusver was Bertrand Traoré de enige die het net wist te vinden.

15.16 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 2-0
De goal van Juan Manuel Mata zorgt voor de 2-0 ruststand op Old Trafford.

15.12 uur: GOAL VITESSE
De beste kansen voor de rust zijn voor FC Groningen, maar Bertrand Traoré opent de score namens Vitesse. De aanvaller laat doelman Sergio Padt kansloos met een bekeken schot.

15.11 uur: GOAL MATA
Manchester United slaat opnieuw toe. De ploeg van manager Louis van Gaal schiet twee keer en scoort twee keer. Ashley Young geeft voor, Robin van Persie lijkt de bal door te koppen en vervolgens is het eenvoudig voor Juan Manuel Mata om af te maken. Als de Nederlandse spits de bal inderdaad raakte, dan stond Mata overigens buitenspel en had de treffer niet mogen tellen.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
De bal rolt in Genoa. AS Roma zet de achtervolging in op koploper Juventus, maar doet dat in eerste instantie zonder Kevin Strootman. De middenvelder zit, net als Urby Emanuelson, op de bank.

Genoa - AS Roma
Parma - Cagliari
Udinese - Hellas Verona

14.51 uur: GOAL PSV 1-0
Daar is de eerste goal in Eindhoven! Luuk de Jong scoort tegen zijn oude club en zet PSV op 1-0. Hij heeft na zijn rake kopbal wel last van zijn hoofd omdat hij ook geraakt wordt door een tegenstander.

14.42 uur: GOAL MANCHESTER UNITED 1-0
Aan de ene kant had Raheem Sterling Liverpool op 0-1 moeten zetten, maar David De Gea redt. Wayne Rooney schiet aan de andere kant vervolgens wél raak. De aanvoerder zet Louis van Gaal en Manchester United daarmee op 1-0.

14.30 uur: AFTRAP PSV – FC TWENTE
In Eindhoven is de topper tussen PSV en nummer zes FC Twente begonnen. Trainer Alfred Schreuder van de Tukkers voert één belangrijke wijziging door: Sonny Stevens keept in plaats van Nick Marsman, zoals inmiddels meer dan bekend is.

14.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – VITESSE
In het hoge noorden gaat Vitesse op bezoek bij FC Groningen. Bij de thuisploeg speelt Mimoun Mahi in de spits, de Arnhemmers voeren enkele wijzigingen door. Abiola Dauda staat niet in de spits, wel Bernand Traore. Ook Josh McEachran en Kelvin Leerdam spelen, zij vervangen de geschorste Davy Pröpper en Wallace.

Opstelling FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Mahi.

Opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Vejinovic, Qazaishvili; Ibarra, Traoré, Oliinyk.

14.30 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL
Met Robin van Persie in de basis is Manchester United begonnen aan de topper tegen Liverpool.

14.18 uur: EINDSTAND JUVENTUS - SAMPDORIA 1-1
Juventus laat in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria twee punten liggen.

14.18 uur: EINDSTAND AJAX - FC UTRECHT 3-1
Ajax overtuigt niet tegen FC Utrecht, maar wint wél met 3-1.

14.10 uur: ZIVKOVIC MAAKT EREDIVISIE-DEBUUT
Richairo Zivkovic maakt zijn eerste minuten voor Ajax in de Eredivisie. De talentvolle spits komt in het veld als vervanger van Arek Milik.

13.51 uur: EL GHAZI GOUDEN WISSEL
Ajax-trainer Frank de Boer brengt Anwar El Ghazi in het veld voor Ricardo Kishna en de rechtsbuiten slaat direct toe. Hij schiet met links de 3-1 tegen de touwen.

13.39 uur: UTRECHT RAAKT PAAL
Jasper Cillessen verkijkt zich op een voorzet van Mark van der Maarel, maar de paal voorkomt de gelijkmaker van FC Utrecht.

13.30 uur: LIVERPOOL WISSELT KEEPER IN TOPPER
Simon Mignolet is zijn plaats onder de lat bij Liverpool kwijt. Manager Brendan Rodgers geeft in de uitwedstrijd tegen rivaal Manchester United de voorkeur aan Brad Jones. Raheem Sterling is de spits van Liverpool, waardoor Rickie Lambert en Mario Balotelli op de bank beginnen.

Louis van Gaal treedt aan in een 4-4-2 formatie, met Robin van Persie en James Wilson als aanvallers. Wayne Rooney staat achter dit spitsenduo.

De opstellingen:
Manchester United: De Gea; Valencia, Jones, Evans, Young; Carrick, Fellaini, Mata, Rooney; Van Persie, Wilson.
Liverpool: Jones; Johnson, Skrtel, Lovren, Moreno; Henderson, Allen, Gerrard; Coutinho, Lallana, Sterling.

13.28 uur: STEVENS ONDER DE TWENTE-LAT
Zoals aangekondigd is Nick Marsman bij FC Twente zijn plek onder de lat kwijt. Sonny Stevens vervangt hem.

Opstelling FC Twente: Stevens; Martina, Bjelland, Bengtsson, Schilder; Ebecilio, Ziyech, Mokotjo; Corona, Borven, Mokhtar.

13.22 uur: OPSTELLING PSV KENT GEEN VERRASSINGEN
PSV-trainer Phillip Cocu kiest tegen FC Twente voor een middenveld met Adam Maher, Andrés Guardado en Georginio Wijnaldum: Jorrit Hendrix neemt ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht plaats op de bank.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

13.17 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - SAMPDORIA 1-0
Door een kopbal van Patrice Evra staat de regerend landskampioen halverwege met 1-0 voor tegen Sampdoria.

13.15 uur: RUSTSTAND AJAX - FC UTRECHT 2-1
Het is rust in Amsterdam. Er leek niet veel aan de hand voor de thuisploeg, maar de 2-1 voorsprong biedt nog geen zekerheid.

13.05 uur: GOAL FC UTRECHT 2-1
Ajax had de kansen, FC Utrecht heeft het doelpunt. Rubio Rubin ontsnapt aan de aandacht van de Amsterdamse defensie en schuift de 2-1 binnen. Dat zat er nou niet bepaald aan te komen, maar de spanning is terug in de Arena.

12.50 uur: GOAL AJAX: 2-0
Daar is-ie dan toch voor Ajax! Davy Klaassen mag door omdat Ramon Leeuwin mistast en schiet de bal onder Ruiter door: 2-0 binnen twintig minuten.

12.48: RUITER REDT ZWABBERBAL
En bijna was het meteen 2-0. Ricardo van Rhijn besluit een vrije trap van dertig meter ineens op de goal te schieten, keeper Robbin Ruiter heeft alle moeite met de zwabberbal van de Ajax-back.

12.46 uur: GOAL AJAX: 1-0
Met een schitterende goal zet Thulani Serero de Amsterdammers op 1-0. De Zuid-Afrikaan schiet een afgeslagen corner via de grond, het been van Christian Kum en de onderkant van de lat binnen.

12.37 uur: KANSJES AAN BEIDE KANTEN
Beide ploegen hebben in de openingsfase een mogelijkheid gehad. Eerst zag Ricardo Kishna zijn schot tot corner verwerkt worden, even later zag Kristoffer Peterson zijn inzet in het zijnet vliegen.

12.30 uur: AFTRAP AJAX - FC UTRECHT
Ajax is ongewijzigd begonnen aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna.
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Markiet, Van der Maarel; Janssen, Ayoub, Oar; Duplan, Rubin, Peterson.

12.30 uur: AFTRAP JUVENTUS - SAMPDORIA

11.46 uur: OPSTELLING FC UTRECHT
Ook de opstelling van de bezoekers is bekend. Topscorer Ruud Boymans is geblesseerd, hij wordt in de spits vervangen door Rubio Rubin. Tommy Oar is weer terug van een blessure.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Markiet, Van der Maarel; Janssen, Ayoub, Oar; Duplan, Rubin, Peterson.

11.19 uur: OPSTELLING AJAX
De heerlijke voetbalzondag begint al om 12.30 in Amsterdam, waar Ajax - FC Utrecht op het programma staat. Ajax-trainer Frank de Boer ziet geen reden om zijn opstelling te wijzigen ten opzichte van afgelopen woensdag, toen APOEL Nicosia met 4-0 werd geklopt. Dat betekent dat Ricardo Kishna weer begint, Anwar El Ghazi zit op de bank.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.