PSV loopt premie en punten voor Nederlands voetbal mis

Reacties

PSV heeft de groepsfase van de Europa League in extremis afgesloten met een nederlaag tegen Dinamo Moskou (0-1). De Eindhovenaren traden aan in een behoorlijk gewijzigde opstelling, maar deden desondanks prima mee.

PSV loopt premie en punten voor Nederlands voetbal mis

Op de persconferentie had Phillip Cocu het nog verzekerd: de wedstrijd tegen Dinamo Moskou was absoluut van waarde, hoewel de Russen al zeker waren van groepswinst en PSV sowieso tweede zou blijven. Met een veredeld B-team ging de ploeg van Cocu in de slotfase uiteindelijk onderuit.

'We kunnen nog een behoorlijk bedrag verdienen, hebben de eer in eigen stadion hoog te houden en kunnen punten verdienen voor de UEFA-coëfficiëntenranglijst namens Nederland', liet de PSV-trainer woensdag nog weten. Ook om het goede gevoel mee naar de competitie te nemen én om de fans die de moeite hadden genomen een kaartje hadden gekocht te vermaken, was het thuisduel in de ogen van Cocu belangrijk. Hoewel dat vermaken heel aardig lukte, werden al die andere zaken niet gerealiseerd.

Cocu had besloten zijn basisopstelling flink op de schop te gooien, hetgeen niet strookte met wat hij eerder liet doorschemeren. Met het oog op de krakers tegen FC Twente (zondag) en Feyenoord (woensdag) was het evenwel te begrijpen. Cocu verdedigde zich vlak voor het duel door te stellen dat andere spelers de kans kregen, en zal tevreden hebben geconstateerd dat de zes nieuwe basisspelers (ten opzichte van afgelopen weekend) het heel behoorlijk deden.

Met keeper Remko Pasveer, Joshua Brenet, Nicolas Isimat-Mirin, Jürgen Locadia, Florian Jozefzoon en de teruggekeerde Andrés Guardado in de basis was PSV de betere ploeg, al stond het bij rust nog 0-0. Halverwege de tweede helft ging ook vedette Memphis Depay (op de foto in duel met ex-PSV'er Stanislav Manolev en voormalig FC Twente-verdediger Douglas) naar de kant, waarna Cocu nog wel Georginio Wijnaldum binnen de lijnen bracht.

De aanvoerder kreeg direct na zijn invalbeurt de grootste kans op een Eindhovense treffer, maar hij schoof de bal op de paal. PSV leek de Russen desondanks op het eerste Europese puntenverlies te gaan trakteren, maar leed door een goal van Alexei Ionov in de negentigste minuut tóch de eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Aan de stand in de groep veranderde dat dus niets meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.