Marsman moet vrezen voor reserverol tegen PSV

Reacties

Het is maar de vraag of Nick Marsman zondag tegen PSV opnieuw het doel van FC Twente verdedigt. De keeper heeft zich bij de Tukkers in een lastige situatie gemanoeuvreerd.

Marsman moet vrezen voor reserverol tegen PSV

Nadat Marsman tegen FC Groningen had geblunderd bij een vrije trap van Tjaronn Chery, sprak trainer Alfred Schreuder nog zijn vertrouwen uit in de 24-jarige doelman. Wel zei de coach erbij dat Marsman zich snel moest gaan herpakken.

Een week later ging de keeper prompt wéér in de fout, in de uitwedstrijd tegen Vitesse. Bij een hoekschop van de thuisploeg liet Marsman zich kinderlijk opzijzetten door Davy Pröpper, waardoor de door Marko Vejinovic getrapte bal over hem heen in het doel zeilde en de Arnhemmers op een 1-0 voorsprong kwamen. Veelzeggend was dat Marsman na zijn fout niet werd gesteund door zijn ploeggenoten. Ook hielp niemand hem in zijn protesten richting scheidsrechter Richard Liesveld.

Stevens
FC Twente wacht zondag opnieuw een lastig uitduel, met koploper PSV. In de aanloop daarnaar liet Schreuder de keepersdiscussie aan zich voorbijgaan. De coach heeft met Sonny Stevens een goede doelman achter de hand. De 22-jarige Stevens werd anderhalf jaar geleden als eerste keeper overgenomen van FC Volendam, maar raakte al snel geblesseerd. De laatste weken demonstreert hij tijdens de trainingen en in wedstrijden van Jong FC Twente echter een goede vorm.

Een wedstrijd tegen PSV als decor voor een keeperswissel zou niet onlogisch zijn, want in het hol van de leeuw heeft Stevens in feite alleen maar iets te winnen. FC Twente moet het tegende Eindhovenaren in elk geval stellen zonder aanvalsleider Luc Castaignos. De clubtopscorer onderging vorige week een acute operatie aan zijn rechteroog en staat daardoor tot de winterstop aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.