PSV praat in Nederland met FC Porto over Defour

Reacties

Technisch manager Marcel Brands van PSV gaat deze week met FC Porto in gesprek over het aantrekken van Steven Defour. De Portugese topclub verblijft in Nederland voor een trainingskamp.

PSV praat in Nederland met FC Porto over Defour

PSV ziet in de 26-jarige Belgische international de ideale versterking voor het middenveld. 'We gaan eens bekijken of het haalbare kaart is', zegt Brands. 'We hebben nog geen indicatie gekregen, behalve van Defour zelf. Hij wil graag naar PSV, dat is een goed vertrekpunt.'

Defour komt niet mee naar Nederland. Hij nam met België deel aan het WK, waar hij in het groepsduel met Zuid-Korea de rode kaart kreeg, en is nog op vakantie.

FC Porto is niet alléén eigenaar van Defour. Een deel van de transferrechten van de Belg - minder dan de helft - ligt bij Doyen Sports Group, een investeringsmaatschappij. Die staat in elk geval open voor een verhuizing van de middenvelder naar Nederland.

FC Porto zelf heeft een oogje laten vallen op PSV'er Zakaria Bakkali (18). De Belgische vleugelspeler is via een tussenpersoon benaderd door de grootmacht uit Portugal. PSV heeft nog niets van Porto gehoord, maar zit deze week met die club om de tafel om over Defour te praten. De Eindhovenaren hebben Bakkali teruggezet naar de beloften, omdat hij weigert uitsluitsel te geven over zijn toekomst.

PSV heeft hem al negen maanden geleden een aanbieding gedaan om zijn tot 1 juli 2015 lopende contract te verlengen. Daarnaast is hoofdtrainer Phillip Cocu van mening dat Bakkali te veel moeite heeft met het zich eigen maken van de wetten van het topvoetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.