PSG wil met Emery ook in Europa hoge ogen gooien

Reacties

Unai Emery is de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. De Franse topclub bevestigt via de officiële kanalen dat de Spanjaard de opvolger is van Laurent Blanc, die ondanks een doorlopend contract moest vertrekken.

PSG wil met Emery ook in Europa hoge ogen gooien

Blanc verlengde eerder dit jaar nog zijn contract in Parijs tot medio 2018. De oefenmeester leidde PSG afgelopen seizoen naar de landstitel en bezorgde de club de Coupe de la Ligue en de Coupe de France. Het was voorzitter Nasser Al-Khelaïfi ondanks het recordseizoen echter een doorn in het oog dat er in de Champions League al in de kwartfinale uitschakeling volgde na een dubbele ontmoeting met Manchester City.

Om die reden moet Blanc nu het veld ruimen. Met Emery lijkt PSG de ideale coach te hebben aangesteld om ook Europees succes te bewerkstelligen. De flamboyante Spanjaard won de afgelopen drie seizoenen op rij de Europa League met Sevilla. Bovendien staat hij garant voor aanvallend, attractief voetbal, waar Blanc nog regelmatig koos voor de controle.

De 44-jarige Emery, die naar verluidt ook in de belangstelling stond van Southampton, begint bij PSG aan zijn zesde klus als trainer. Eerder stond hij aan het roer bij Lorca Deportiva, Almería, Valencia, Spartak Moskou en sinds 2013 dus Sevilla. Bij PSG tekende hij voor twee jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.