Paris Saint-Germain bevestigt vertrek prijzenpakker Blanc

Reacties

Paris Saint-Germain heeft maandag het vertrek van Laurent Blanc bevestigd. Onder leiding van de vijftigjarige trainer won de club uit Parijs de afgelopen drie seizoenen liefst elf prijzen.

Paris Saint-Germain bevestigt vertrek prijzenpakker Blanc

Franse media meldden vrijdag al dat Blanc kan rekenen op een afkoopsom van 22 miljoen euro. Unai Emery wordt vermoedelijk op korte termijn aangesteld als nieuwe trainer.

De Spanjaard loodste de afgelopen twee seizoenen Sevilla naar de eindzege in de Europa League. Juist in Europa willen de Qatarese eigenaars van Paris Saint-Germain het beter doen dan in de jaren onder Blanc, die steevast strandde voor de halve eindstrijd van de Champions League. Ook assistent-coach Jean-Louis Gasset en fysiektrainer Philippe Lambert verlaten de club.

'We beginnen aan een nieuw hoofdstuk in de clubhistorie. Ik wil Laurent Blanc bedanken voor alles wat hij heeft bereikt in de laatste drie jaar. Dan doel ik op de manier van spelen en op de resultaten', zegt voorzitter Nasser Al-Khelaïfi op de clubsite van PSG. Nog in februari verlengde Blanc zijn aflopende contract tot medio 2018.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.