PSG verzuimt zonder Zlatan koppositie te pakken bij Lille

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond door een 1-1 gelijkspel bij Lille nagelaten de koppositie over te nemen van Olympique Marseille. Wederom bleek dat de ploeg van Laurent Blanc de afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic, die uit voorzorg ontbrak om zijn eerder geblesseerde hiel te sparen, maar moeilijk kan opvangen.

Al in de beginfase kwam PSG goed weg. Doelman Salvatore Sirigu voorkwam met twee fraaie reddingen het openingsdoelpunt en had in derde instantie geluk dat Florent Balmont de bal tegen de lat schoot.

Aan de andere kant miste Edinson Cavani (foto) op knullige wijze een grote kans. De Uruguayaan, die bij afwezigheid van Zlatan voor de goals moet zorgen, maakte dat na een half uur goed. Lucas Moura stond aan de basis van de aanval en bezorgde de bal bij Ezequiel Lavezzi. Zijn voorzet werd door Cavani (foto) al uitglijdend en met het nodige fortuin gepromoveerd tot doelpunt. Het weerwerk van doelman Vincent Enyeama was daarbij allesbehalve groots.

PSG, met Gregory van der Wiel negentig minuten van de partij, moest op slag van rust alsnog de gelijkmaker toestaan. Bij een corner kopte David Rozehnal op doel en stompte Sirigu de bal op knullige wijze in zijn eigen doel. Na rust kwam PSG die tegengoal ondanks verwoede pogingen niet meer te boven en speelde de ploeg van Blanc al voor de zevende keer (!) dit seizoen gelijk.

Daardoor is Marseille, dat zelf een dag eerder niet verder kwam dan 1-1 bij Lorient, toch nog koploper. De voorsprong op PSG bedraagt een punt. Het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel, dat eerder op de avond met 0-2 won bij Montpellier, is zodoende spekkoper en volgt de twee bovenste ploegen op zes en vijf punten. Lille heeft weinig aan het puntje en bivakkeert nog steeds onderin de middenmoot.