Marseille laat dure punten liggen in titelstrijd

Olympique Marseille is dinsdagavond op bezoek bij Lorient niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Door het puntenverlies van de ploeg van trainer Marcelo Bielsa kan Paris Saint-Germain woensdag de koppositie in de Ligue 1 overnemen.

Marseille kwam in het uitduel nog wel op voorsprong. Na 32 minuten opende Dimitri Payet (foto) op schitterende wijze de score. Hij kapte naar binnen en krulde de bal zeer fraai in de verre hoek. Doelman Benjamin Lecomte zat nog wel met zijn vingers aan de inzet, maar kon niet voorkomen dat de 0-1 op het scorebord kwam.

Lang hoefde het thuispubliek niet tegen de achterstand aan te kijken. Jordan Ayew stuurde bij een strafschop vijf minuten later doelman Steve Mandanda de verkeerde hoek in: 1-1.

Na rust ging Marseille nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal, maar die kwam er ondanks twee kansen voor invaller Michy Batshuayi niet. Daardoor bedraagt de voorsprong op PSG nu twee punten, maar kan de rivaal woensdag bij winst op bezoek bij Lille de koppositie overnemen. Lorient bivakkeert onderin de middenmoot.