PSG houdt druk op Marseille dankzij penalty Zlatan

Paris Saint-Germain heeft vier dagen na de 3-1 thuiszege op Ajax in Groep F van de Champions League in het eigen Parc des Princes ook afgerekend met Olympique Nice. Zlatan Ibrahimovic was weer eens goud waard.

Zonder Gregory van der Wiel, die door trainer Laurent Blanc op de bank werd gehouden, kwam PSG na een kwartier op voorsprong. Lucas Moura werd in het strafschopgebied ten val gebracht door Jordan Amavi en Nampalys Mendy, waarna Ibrahimovic de door scheidsrechter Sébastien Desiage toegekende penalty benutte.

Maar omdat het tweede doelpunt van de thuisclub uitbleef, begon Nice - waar Darío Cvitanich pas negen minuten voor tijd binnen de lijnen kwam - steeds meer te geloven in een stunt. Vooral na rust kwamen de bezoekers af en toe gevaarlijk voor het doel van Salvatore Sirigu, PSG hield echter stand en boekte zonder te imponeren zijn negende overwinning dit seizoen in de Ligue 1, waardoor het koploper Olympique Marseille tot op één punt genaderd is.