VI Live: blik terug op een zinderende voetbalzondag

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een zinderende voetbalzondag

Hiermee is de VI Live voor zondag afgesloten.

22.52 uur: EINDSTAND VALENCIA - BARCELONA 0-1
Barcelona neemt drie punten mee uit Mestalla door een late treffer van Sergio Busquets.

22.51 uur: BUSQUETS ZORGT VOOR DE WINST
In de absolute slotfase ramt Sergio Busquets Barcelona naar de overwinning.

22.36 uur: EINDSTAND AS ROMA - INTERNAZIONALE 4-2
Zonder inbreng van Urby Emanuelson en Kevin Strootman is AS Roma in eigen huis te sterk voor Internazionale en komt daardoor weer op drie punten van Juventus.

22.34 uur: OPNIEUW PJANIC
Met een schitterende vrije trap beslist Miralem Pjanic de wedstrijd in het voordeel van AS Roma.

22.03 uur: GOAL AS ROMA
Wat een krankzinnige wedstrijd. Amper drie minuten na de gelijkmaker van Pablo Osvaldo is het opnieuw raak in Rome. Dit keer haalt Miralem Pjanic de trekker over. AS Roma leidt met 3-2 tegen Inter. Nog ruim een half uur te gaan.

21.59 uur: GOAL OSVALDO
En het staat weer gelijk in Stadio Olimpico! Pablo Osvaldo schiet raak vanuit de draai en zet Inter naast AS Roma. Het is de vijfde treffer van dit seizoen voor de Italiaanse spits.

21.50 uur: WERELDGOAL HOLEBAS
Na een knappe individuele actie schiet Jose Holebas snoeihard raak. AS Roma staat thuis tegen Internazionale opnieuw op voorsprong.

21.33 uur: RUSTSTAND AS ROMA - INTERNAZIONALE 1-1
AS Roma en Internazionale gaan rusten met een gelijke stand. Gervinho zette de thuisclub op voorsprong, maar door een rake kopbal van Andrea Ranocchia is er halverwege nog niets beslist.

21.00 uur: AFTRAP VALENCIA - BARCELONA
Valencia en Barcelona zijn begonnen aan hun wedstrijd in de dertiende speelronde van de Primera División. Het is het duel tussen de nummer vijf en de nummer drie. Het verschil tussen beide ploegen is slechts vier punten in het voordeel van Barça.

20.45 uur: AFTRAP AS ROMA - INTERNAZIONALE
Met Kevin Strootman en Urby Emanuelson op de reservebank zet AS Roma tegen Internazionale de achtervolging in op koploper Juventus. De Oude Dame won eerder op de avond fortuinlijk van stadgenoot Torino en staat zes punten los van de Romeinse topclub. Hieronder de opstellingen.

AS Roma: De Sanctis; Maicon, Manolas, Astori, Holebas; Pjanic, Keita, Totti, Nainggolan; Gervinho, Ljajic.
Internazionale: Handanovic; Campagnaro, Ranocchia, Juan, Dodo; M'Villa, Medel, Guarín, Kuzmanovic; Osvaldo, Palacio.

Landgenoten: Dirk Kuijt heeft met Fenerbahçe in eigen huis puntenverlies geleden tegen Eskisehirspor. Daarmee kwam de topclub nog goed weg, want bij de start van de extra speeltijd keek het nog tegen een 2-1 achterstand aan. Moussa Sow zorgde in de absoulte slotfase echter nog voor een gelijkspel.

20.25 uur: BARCELONA MET MESSI, NEYMAR EN SUAREZ
Trainer Luis Enrique ruimt basisplaatsen in voor het gevreesde trio Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi. Met name de laatstgenoemde is de laatste weken op schot. Messi maakte in de laatste twee wedstrijden voor Barcelona een hattrick. Gaat de kleine Argentijn ook excelleren tegen Valencia? Hieronder de opstellingen.

Valencia: Alves; Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, Parejo, Gomes, Feghouli; Negredo, Rodrigo.
Barcelona:
Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Alba; Xavi, Busquets, Mascherano; Suarez, Messi, Neymar.

19.50 uur: EINDSTAND JUVENTUS - TORINO 2-1
Juventus ontsnapt met tien man in de extra tijd tegen stadgenoot Torino. Een schot van afstand van Andrea Pirlo zorgt in de absolute slotfase voor dolgelukkige supporters.

LANDGENOTEN: Joshua John heeft met een doelpunt een bijdrage geleverd aan de 2-0 thuiszege van FC Nordsjælland op Brøndby IF. De Nederlandse vleugelspeler opende in de zesde minuut de score en zag zijn team in de 51ste minuut op 2-0 komen. Patrick Mtiliga (voormalig speler van Excelsior, Feyenoord en NAC Breda) speelde net als John de volledige wedstrijd namens Nordsjælland.

19.23 uur: EINDSTAND EINTRACHT FRANKFURT - BORUSSIA DORTMUND 2-0
Borussia Dortmund verliest met 2-0 en blijft daardoor hekkensluiter in de Bundesliga.

18.51 uur: EINDSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - EVERTON 2-1
Ondanks een vroege achterstand heeft Tottenham Hotspur het thuisduel met Everton in zijn voordeel beslist. De ploeg van manager Mauricio Pochettino komt daarmee weer op gelijke hoogte met aartsrivaal Arsenal.

18.50 uur: EINDSTAND SEVILLA - GRANADA 5-1
Sevilla heeft zich uitstekend herpakt na de nederlaag tegen Feyenoord. De ploeg van coach Unai Emery boekte uiteindelijk een ruime zege op Granada.

18.47 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - TORINO 1-1
Voor het eerst sinds 24 februari 2002 heeft Torino weer eens gescoord in een competitiewedstrijd tegen Juventus. Na een fraaie solo zorgde Bruno Peres voor de gelijkmaker, nadat Arturo Vidal de thuisclub uit een strafschop op voorsprong had gezet.

18.16 uur: RUSTSTAND EINTRACHT FRANKFURT - BORUSSIA DORTMUND 1-0
Door een vroeg doelpunt van Alexander Meier staat Borussia Dortmund opnieuw op achterstand. Als Dortmund er na rust niet in slaagt minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen, dan eindigt de club van trainer Jürgen Klopp dit weekend als hekkensluiter in de Bundesliga.

18.00 uur: AFTRAP JUVENTUS - TORINO
In Turijn is de Derby della Mole tussen Juventus en Torino van start gegaan. Aan de kant van de thuisclub ontbreekt doelman Gianluigi Buffon met een schouderblessure.

17.47 uur: RUSTSTAND TOTTENHAM HOTSPUR - EVERTON 2-1
Halverwege leidt Tottenham Hotspur dankzij treffers van Christian Eriksen en Roberto Soldado, die een vroege voorsprong van Everton via Kevin Mirallas ongedaan maakten.

17.46 uur: RUSTSTAND SEVILLA - GRANADA 1-1
Dankzij een benutte strafschop van Youssef El Arabi komt Granada kort voor rust van het uitduel met Sevilla op gelijke hoogte.

17.30 uur: AFTRAP EINTRACHT FRANKFURT - BORUSSIA DORTMUND
Borussia Dortmund moet minimaal een punt pakken in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt om het weekeinde niet als hekkensluiter in de Bundesliga af te sluiten.

17.21 uur: EINDSTAND VFL WOLFSBURG - BORUSSIA MONCHENGLADBACH 1-0
Zonder Bas Dost in de basis klimt VfL Wolfsburg naar de tweede plaats in de Bundesliga. In de Volkswagen Arena was verdediger Robin Knoche de matchwinner.

17.00 uur: AFTRAP TOTTENHAM HOTSPUR - EVERTON
Met Christian Eriksen en Jan Vertonghen in de basis is Tottenham Hotspur begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Everton. Ex-Eredivisionisten Nacer Chadli, Moussa Dembélé en Michel Vorm beginnen op de bank.

17.00 uur: AFTRAP SEVILLA - GRANADA
Heeft Sevilla de 2-0 nederlaag op bezoek bij Feyenoord in de groepsfase van donderdag verwerkt? De ploeg van trainer Unai Emery treedt nu thuis aan tegen Granada.

16.55 uur: EINDSTANDEN SERIE A
AC Milan - Udinese 2-0
Cesena - Genoa 0-3
Cagliari - Fiorentina 0-4
Palermo - Parma 2-1
Empoli - Atalanta Bergamo 0-0

AC Milan wint thuis van Udinese dankzij twee doelpunten van Jérémy Ménéz. Marco van Ginkel speelde 89 minuten mee bij de thuisploeg.

16.24 uur: EINDSTAND SOUTHAMPTON - MANCHESTER CITY 0-3
Southampton gaat op eigen veld hard onderuit tegen tien man van Manchester City.

16.21 uur: EINDSTAND FC TWENTE - FC GRONINGEN 1-2
FC Twente gaat in eigen huis onderuit tegen FC Groningen en profiteert dus niet van het puntenverlies van Ajax eerder op de zondag.

16.17 uur: RUSTSTAND VFL WOLFSBURG - BORUSSIA MONCHENGLADBACH 1-0

16.16 uur: OVER EN SLUITEN VOOR SOUTHAMPTON
Gaël Clichy maakt er zelfs nog 0-3 van, waardoor het Southampton van manager Ronald Koeman de tweede plaats in de Premier League verliest aan Manchester City.

16.15 uur: EINDSTAND EXCELSIOR-PEC ZWOLLE 0-5
Er is een einde aan de lijdensweg van Excelsior gekomen. De Kralingers gaan met 0-5 hard onderuit tegen een swingend PEC, dat de ene fraaie aanval na de andere op de mat legde vanmiddag.

16.15 uur: CASTAIGNOS MAAKT HET SPANNEND
Kort voor tijd komt FC Twente via Luc Castaignos terug in de wedstrijd: 1-2. Gaat het nog spannend worden? Of behoudt FC Groningen de voorsprong?

16.09 uur: RODE KAART HOESEN
FC Groningen moet verder met tien man, aangezien Danny Hoesen een rode kaart krijgt. De aanvaller gaat op de enkel van FC Twente-verdediger Cuco Martina staan.

16.08 uur: LAMPARD ZET CITY OP 0-2
Met tien tegen elf lijkt Manchester City de wedstrijd te beslissen. Frank Lampard zorgt voor een 2-0 voorsprong op bezoek bij Southampton.

16.03 uur: CITY MET TIEN MAN VERDER
Eliaquim Mangala duwt Graziano Pellè en krijgt zijn tweede gele kaart. Manchester City moet verder met tien man, maar leidt nog wel tijdens het uitduel met Southampton.

15.50 uur: JUWEEL SAYMAK
PEC Zwolle dendert door tegen Excelsior. Met een schitterende knal van Mustafa Saymak komt PEC op een 5-0 voorsprong.

15.48 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Cagliari - Fiorentina 0-1
Cesena - Genoa 0-3
Empoli - Atalanta Bergamo 0-0
AC Milan - Udinese 0-0
Palermo - Parma 1-1

Met Marco van Ginkel in de basis staat AC Milan halverwege op 0-0 tegen Udinese.

15.40 uur: GOAL TOURÉ
Een domper voor Ronald Koeman. De manager van Southampton ziet zijn club op achterstand komen tegen Manchester City. Yaya Touré schiet raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

15.37 uur: PEC OP 0-4
PEC Zwolle is bezig aan een sublieme pot! Stef Nijland is het eindpunt van een flitsende aanval en krult de bal met een lage schuiver in de lange hoek. Het is 0-4. Wordt het leed van de Kralingers vanmiddag nog groter?

15.30 uur: AFTRAP VFL WOLFSBURG - BORUSSIA MONCHENGLADBACH
De bal rolt in de Volkswagen Arena. Wolfsburg speelt zonder de Nederlander Bas Dost in de basis. Bij de bezoekers verschijnt zijn landgenoot Roel Brouwers wel aan de aftrap.

15.17 uur: RUSTSTANDEN EREDIVISIE
FC Twente - FC Groningen 0-2
Excelsior - PEC Zwolle 0-3

FC Groningen leidt halverwege met twee doelpunten verschil mede dankzij een enorme blunder van FC Twente-doelman Nick Marsman. Ook PEC Zwolle zit halverwege op rozen. Op bezoek bij Excelsior was het binnen tien minuten drie keer raak.

15.16 uur: RUSTSTAND SOUTHAMPTON - MANCHESTER CITY 0-0
Ronald Koeman stevent in de thuiswedstrijd af op een puntje tegen de landskampioen.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Cagliari - Fiorentina
Cesena - Genoa
Empoli - Atalanta Bergamo
AC Milan - Udinese
Palermo - Parma

Landgenoten: Op bezoek bij stadgenoot Lokomotiv Moskou is Spartak Moskou, met Quincy Promes de hele wedstrijd binnen de lijnen, tegen een nederlaag aangelopen. Alan Kasaev maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

14.57 uur: BLUNDER MARSMAN
Een kapitale fout van Nick Marsman. De doelman van FC Twente blundert gruwelijk bij de directe vrije trap van FC Groningen-aanvaller Tjaronn Chery. Groningen leidt na een klein half uur met 2-0 in Enschede.

14.57 uur: AL 0-3 VOOR PEC
PEC dendert door in Kralingen. Jesper Drost maakt de 0-3.

14.55 uur: GOAL SAYMAK
Het lijkt beslist in Rotterdam. Stef Nijland verzuimt tegenover Gino Coutinho nog raak te schieten, maar niet veel later is het Mustafa Saymak die PEC Zwolle alsnog op een 2-0 voorsprong schiet.

14.49 uur: DE LEEUW KOPT RAAK
Schitterend doelpunt van FC Groningen! Michael de Leeuw rondt met een zwevende kopbal een voorzet van Jarchinio Antonia af, na een mooie aanval van Groningen.

14.47 uur: NIJLAND SCOORT
Stef Nijland staat op de juiste plaats om een puntgave voorzet van Jody Lukoki tot doelpunt te promoveren. PEC Zwolle komt op voorsprong bij Excelsior.

14.30 uur: AFTRAP FC TWENTE – FC GRONINGEN
Arsenal-huurling Ryo Miyaichi behoort niet meer tot de wedstrijdselectie van FC Twente, dat met de vaste opstelling aantreedt tegen FC Groningen.

De opstellingen:
FC Twente: Marsman; Martina, Bjelland, Bengtsson, Schilder; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech; Mokhtar, Castaignos, Corona.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Hoesen, De Leeuw.

14.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR – PEC ZWOLLE
De herstelde Gino Coutinho keert terug onder de lat van Excelsior in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

De opstellingen:
Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Bruins, Kruys, Auassar; Stans; Botaka, Van Weert.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Saymak, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas; Nijland.

14.30 uur: AFTRAP SOUTHAMPTON – MANCHESTER CITY
Southampton en Manchester City zijn op volle oorlogskracht in de Engelse topper.

De opstellingen:
Southampton: Forster; Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand; Wanyama, Schneiderlin, S. Davis; Tadić, Mané, Pellè.
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy; Fernandinho, Toure; Navas, Jovetic, Nasri; Aguero.

14.22 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - AJAX 1-1
Een late gelijkmaker van Michiel Kramer, die met tien doelpunten topscorer van de Eredivisie is, heeft ADO Den Haag aan een punt geholpen tegen Ajax. De Amsterdammers verzuimen daardoor de koppositie in de Eredivisie te grijpen. In de extra tijd kreeg Gianni Zuiverloon nog rood, na twee gele kaarten.

14.10 uur: GELIJKMAKER KRAMER
ADO Den Haag komt toch op gelijke hoogte. Michiel Kramer ontsnapt aan de aandacht van de Ajax-defensie en schiet de 1-1 tegen de touwen. Mike van der Hoorn, die twee minuten eerder was ingevallen om een tegentreffer te voorkomen, was de spits uit het oog verloren.

13.59 uur: ZUIVERLOON MIST
Daar was bijna de gelijkmaker van ADO Den Haag. Rechtsback Gianni Zuiverloon duikt ineens vrij op voor doelman Jasper Cillessen, maar die brengt knap redding. Ajax komt goed weg.

13.48 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - DEPORTIVO LA CORUNA 2-0
Atlético Madrid is te sterk voor Deportivo la Coruna. Doelpunten van Saúl en Arda Turan zorgen voor een 2-0 zege.

13.42 uur: KANS VAN DUINEN
Daar is dan de eerste kans voor ADO. Na 56 minuten. Mike van Duinen kopt op doel, maar Jasper Cillessen tikt de bal over de lat.

13.16 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG-AJAX 0-1
Ajax staat nog steeds op voorsprong door de goal van Davy Klaassen. Opvallend is dat ADO onmachtig is. De Hagenaars hebben niet één fatsoenlijke kans bij elkaar gevoetbald.

13.10 uur: GOAL ATLÉTICO
Arda Turan lijkt voor de beslissing te zorgen. Hij schiet raak na een afgeslagen corner.

12.46 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID-DEPORTIVO LA CORUNA 1-0
Een doelunt van Saúl zorgt halverwege voor het verschil tussen Atlético Madrid en Deportivo la Coruna.

12.38 uur: KLAASSEN SCOORT WEER
Ajax krijgt het Kyocera-stadion snel stil. Na een prima voorzet van Ricardo Kishna kopt Arek Milik de bal terug op de instormende Davy Klaassen, die net als tegen PSG scoort. ADO zal moeten gaan reageren.

12.30 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG-AJAX
De Eredivisie-zondag is gestart! ADO hoopt in eigen stadion voor een stunt te zorgen.

12.15 uur: EL GHAZI
Ajax-trainer Frank de Boer heeft bij FOX Sports uitleg gegeven over het niet opstellen van Anwar El Ghazi, die volgens de trainer geblesseerd is. De aanvaller, die volgens de aanvankelijke plannen van De Boer wél zou gaan spelen, kampt met liesklachten en zal zeker niet invallen. De Boer verklaarde als volgt waarom de jonge aanvaller toch in de dug-out plaatsneemt. 'Er moet toch iemand zitten...'

12.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID-DEPORTIVO LA CORUNA
In Spanje is Atlético begonnen aan de thuiswedstrijd met Depor. Bij een zege herstelt de ploeg van trainer Diego Simeone de marge met stadgenoot Real, dat zaterdag won van Málaga, weer tot vier punten.

11.25 uur: DE ELF VAN ADO
Ook de startopstelling van de thuisploeg is bekend. ADO-coach Henk Fraser heeft onder anderen Eredivisie-topschutter Michiel Kramer op het wedstrijformulier gezet als basisspeler.
De elf van ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Kanon, Meijers; Malone, Jansen, Alberg; Gehrt, Kramer, Van Duinen.

11.16 uur: OPSTELLING AJAX BEKEND
Ajax-trainer Frank de Boer begint op bezoek bij ADO Den Haag met de onderstaande elf spelers. Anwar El Ghazi is bankzitter omdat De Boer in de voorhoede kiest voor Lasse Schöne, Arek Milik en Ricardo Kishna. Ten opzichte van het Champions League-duel met PSG (3-1 nederlaag) maakt het verdedigingsduo Mike van der Hoorn/Stefano Denswil weer plaats voor de dinsdag geschorste Joël Veltman en gespaarde Niklas Moisander. Nick Viergever is zoals aangekondigd de vervanger van de geblesseerde Nicolai Boilesen. Verder heeft De Boer zijn middenveld en aanval intact gehouden.De altijd beladen wedstrijd in Den Haag begint om 12.30 uur.
De basiself: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.