PSG blij met besluit UEFA: 'Maar geen onbeperkt budget'

Reacties

Paris Saint-Germain en Manchester City kunnen hun slag slaan op de transfermarkt, nu de UEFA de sanctie voor de twee clubs flink heeft afgezwakt.

PSG blij met besluit UEFA: 'Maar geen onbeperkt budget'

Man City en PSG waren vorig jaar bestraft voor het overtreden van de Financial Fair Play-afspraken. Onder andere een beperking van het budget voor aankopen en minder spelers in de Champions League-selectie viel hen ten deel.

De UEFA houdt de clubs scherp in de gaten, maar heeft een groot deel van die sancties voor komend seizoen teruggedraaid. Paris Saint-Germain en Manchester City hebben laten zien hun zaken wel op orde te hebben en krijgen nu meer ruimte om te investeren in de selectie. Bovendien mogen ze voor komend seizoen weer 25 spelers inschrijven voor de Champions League, waar dat aantal afgelopen seizoen 21 was.  

PSG-president Nasser Al-Khelaifi juicht het besluit van de UEFA toe. 'We zijn gelukkig met deze eerlijke en constructieve beslissing, die de club in staat stelt haar ontwikkeling weer op te pakken. We kunnen nu meer actief zijn op de transfermarkt om onze ploeg nog competitiever te maken.'

In Parijs leeft wel het besef dat de bomen niet tot de hemel groeien. 'We beseffen dat de uitspraak van vorig jaar nog steeds staat. Onze club moet naast andere doelstellingen break-even draaien in het seizoen 2015/16. We zullen ons geld dus uitgeven aan de juiste spelers. We hebben geen onbeperkt budget.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.