PSG bezorgt Hiddink eerste verlies na goals Zlatan en Cavani

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich in de achtste finale van de Champions League een goede uitgangspositie verschaft door in een kraker het Chelsea van manager Guus Hiddink te verslaan: 2-1. Zlatan Ibrahimovic zette de Parijse thuisploeg op voorsprong, maar invaller Edinson Cavani was nodig om Hiddink na de gelijkmaker van John Obi Mikel de eerste nederlaag van zijn tweede tijdperk bij Chelsea te bezorgen.

PSG bezorgt Hiddink eerste verlies na goals Zlatan en Cavani

Dat de knock-outfase van de Champions League in gang werd geschoten met een affiche om van te watertanden, zorgde ervoor dat menig voetballiefhebber uitkeek naar het duel in Parijs. De statistieken wezen ook op een regelrechte clash, aangezien Hiddink in zijn twaalf duels als interim-manager van de Londenaren nog ongeslagen was. De cijfers van PSG zijn helemaal imposant. Die ploeg stevent in eigen land op alle prijzen af en verloor in officiële duels alleen van Real Madrid in een groepsduel van de Champions League.

Mede door de overmacht in Frankrijk is er de ploeg van trainer Laurent Blanc alles aan gelegen eindelijk eens voor dé Europese hoofdprijs te gaan. In het eerste kwartier was dat ook overduidelijk terug te zien. PSG kwam furieus uit de startblokken en drong Chelsea terug. Een schot van Marco Verratti, die op tijd hersteld was om te starten en uitblonk, betekende het eerste werk voor doelman Thibaut Courtois. Lucas Moura en Ibrahimovic werden daarna ook gevaarlijk van afstand.

Na ruim een kwartier ontworstelde Chelsea zich wat aan de druk. Diego Costa kreeg zelfs de grootste kans. Net over het randje van buitenspel kopte hij via Kevin Trapp en de lat over het doel. De Duitse goalie had daarbij een katachtige reflex in huis. Ook na die kans bleef het spel op en neer golven. Eden Hazard meldde zich bij het doel van Trapp, terwijl ook Ibrahimovic en Ángel di María aan het openingsdoelpunt roken.

Wraak
Nog voor rust was het alsnog raak. Mikel veroorzaakte een vrije trap en werd kort daarna de schlemiel. De harde inzet van Ibrahimovic verdween immers via zijn scheenbeen in het Chelsea-doel. Voor Ibrahimovic, die even daarvoor een gele kaart kreeg voor een flinke overtreding op diezelfde Mikel, was het zijn 28ste doelpunt van het seizoen in zijn 33ste optreden. Bovendien nam de Zweedse vedette wraak voor vorig seizoen, toen PSG in de achtste finale ook Chelsea trof en hij een rode kaart kreeg.

Met de 1-0 tekende Ibrahimovic voor zijn 49ste Europa Cup-goal in zijn 125ste Europese duel. In de Champions League staat zijn teller nu op 46 in 116 duels, waarmee hij nu gedeeld zevende is op de topschutterslijst aller tijden met Filippo Inzaghi en Karim Benzema.
Met de 1-0 tekende Ibrahimovic voor zijn 49ste Europa Cup-goal in zijn 125ste Europese duel. In de Champions League staat zijn teller nu op 46 in 116 duels, waarmee hij nu gedeeld zevende is op de topschutterslijst aller tijden met Filippo Inzaghi en Karim Benzema.

Terwijl Mikel normaliter zijn duels als nuttige maar onzichtbare schakel afwerkt, was daar vanavond in het Parc des Princes absoluut geen sprake van. De Nigeriaan symboliseerde de veerkracht van Chelsea door vijf minuten na de 1-0 uit een corner de bal aan te nemen en hard binnen te schieten. Dat de middenvelder zijn eerder ongelukkige rol kon goedmaken, was deels te danken aan het slechte verdedigen van PSG en het ongelukkig doorkoppen van de bal door Zlatan.

Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met vermaken. Eerst kweet Trapp zich weer uitstekend van zijn taak toen hij redde bij een tweede grote kans voor de onder Hiddink weer opgebloeide Diego Costa. Dat aan de andere kant ook een van de beste keepers van de wereld stond, werd duidelijk bij een reeks mogelijkheden voor Di María, Ibrahimovic en Lucas Moura. Steeds had Courtois immers een adequaat antwoord.

Di María
Naarmate het eindsignaal naderde ging PSG meer en meer op zoek naar de winnende goal. Blaise Matuidi was dicht bij de 2-1 met een gekraakt schot, maar zag hoe Gary Cahill zich dapper in de baan van het schot wierp. De invalbeurt van Cavani zorgde ervoor dat het slotoffensief nog soelaas bood. Koud vier minuten op het veld tekende hij na fraai voorbereidend werk van Di María voor de winnende goal: 2-1.

Hiddink zal in de return van 9 maart dus moeten winnen om zich bij de laatste acht te scharen. PSG - met Gregory van der Wiel negentig minuten op de bank - voorkwam op de valreep het scenario van vorig seizoen, toen de onderlinge confrontatie ook met een 1-1 gelijkspel was gestart, en werd beloond voor de aanvallende strijdwijze. Bovendien is Ibrahimovic nog altijd in de race voor zijn allereerste Champions League-zege ooit.

Na zes zeges en zes remises verloor Guus Hiddink voor het eerst in zijn tweede tijdperk als manager van Chelsea.
Na zes zeges en zes remises verloor Guus Hiddink voor het eerst in zijn tweede tijdperk als manager van Chelsea.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.