Ongenaakbaar Chelsea moeiteloos langs tam Newcastle

Newcastle United is een uitstekende sparringpartner gebleken voor Chelsea in aanloop naar het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain. The Blues hadden op Stamford Bridge geen enkele moeite met The Magpies (5-1), al had manager Guus Hiddink door het uitvallen van John Terry nog wel wat zorgen na het Premier League-duel.

Chelsea had slechts een klein kwartier nodig om het duel met Newcastle United in het eigen voordeel te beslissen. Drie tegenaanvallen leidden al voor rust een nieuwe zege onder leiding van de nog ongeslagen Hiddink in. Vooral Diego Costa en Willian gedijden goed bij die speelwijze.

Het duo was namelijk goed voor twee treffers. Al in de vijfde minuut was het Willian die de Spaanse aanvalsleider met een steekpass in stelling bracht. Diego Costa reageerde attent en verschalkte doelman Robert Elliot al glijdend voor de eerste maal. Zijn aanvalspartner Pedro volgde zijn voorbeeld al gauw, toen hij de bal in de negende minuut toegespeeld kreeg van Newcastle-verdediger Rolando Aarons. De ex-aanvaller van Barcelona profiteerde dankbaar van dat cadeautje en schoot in de linkerhoek raak: 2-0.

Diego Costa werkt de 1-0 al glijdend langs doelman Robert Elliot.

In de zeventiende minuut waren Diego Costa en Willian de Newcastle-defensie opnieuw te slim af. Dit keer waren de rollen omgedraaid en was het de Braziliaan die binnentikte. Een zorgeloze overwinning lag in het verschiet en dat kwam voor Hiddink niet ongelegen, met de confrontatie met PSG komende dinsdag op het programma.

Een luchtduel tussen Terry en Aleksandar Mitrovic gooide echter roet in het eten van de Varssevelder. Zijn aanvoerder kwam namelijk ongelukkig terecht en moest direct vervangen worden. Terry kon het veld al strompelend verlaten, maar was te gehavend om verder te kunnen. Ook zonder de clubicoon, die mogelijk moet vrezen voor het eerste treffen met de Parijzenaars, kwam Chelsea niet meer in de problemen. De Londenaren gaven de nieuwe winstpartij onder leiding van Hiddink na rust zelfs wat meer glans, toen Pedro (met een hoge dieptepass gevonden door Cesc Fabregas) in de 59ste minuut voor zijn vierde competitietreffer van het seizoen tekende.

Traoré
Dat gaf Hiddink de mogelijkheid om Diego Costa een minuut later rust te gunnen en de twintigjarige Bertrand Traoré (ex-Vitesse) dertig minuten aan het werk te zien. De Burkinese aanvaller pikte zelfs nog zijn eerste Premier League-goal mee, toen hij een voorzet van Cesar Azpilicueta binnengleed en de 5-0 liet aantekenen. Andros Townsend, pas overgekomen van Tottenham Hotspur, verzorgde met de eretreffer voor Newcastle United kort voor het laatste fluitsignaal echter het slotakkoord: 5-1.

Door de fraaie winstpartij stijgt Chelsea weer een plaatsje. De ploeg bezet na 26 speelronden de twaalfde plaats. Newcastle United - waar Daryl Janmaat negentig minuten speelde en Georginio Wijnaldum al na 45 minuten mocht douchen - heeft nog altijd degradatiezorgen. The Magpies vinden zichzelf terug op de achttiende plaats.