Hiddink: 'PSG pas een grootmacht als het de CL wint'

Reacties

Het Chelsea van Guus Hiddink wacht in de Champions League een loodzware opgave tegen Paris Saint-Germain, maar de Nederlander ziet zijn club niet als outsider.

Hiddink: 'PSG pas een grootmacht als het de CL wint'

PSG is in de Ligue 1 nog ongeslagen en dendert zo in sneltreinvaart af op het kampioenschap. In het hele seizoen verloor de Franse club pas één keer (in de CL tegen Real Madrid, 1-0). Het is een groot contrast met Chelsea, dat aanmoddert onderin de middenmoot van de Premier League. De club is sinds de entree van Hiddink nog wel ongeslagen, maar door het grote aantal gelijke spelen resulteerde die reeks niet in een grote sprong op de ranglijst.

'De kansen zijn fifty-fifty', zegt Hiddink desondanks in zijn perspraatje voor de clash in Parijs van dinsdag 20.45 uur. 'PSG is een enorm sterke ploeg die de Franse competitie domineert. Maar als PSG een echte grootmacht wil worden, moet het de Champions League winnen. Dat is niet voor niets hun doel dit seizoen.'

Toch vindt Hiddink dat Chelsea niet de underdog is tegen PSG. 'We worden al sinds december steeds beter. We zijn groeiende. Iedereen kent onze situatie. Het gaat stapje voor stapje en zijn nog lang niet waar we willen zijn, maar het gaat vooruit. Het lukt ons steeds vaker om wedstrijden te domineren, maar het wordt een flink karwei om de volgende ronde van de Champions League te halen.'

Hiddink moet John Terry dinsdag missen in Parijs. Beroerd nieuws voor de Varssevelder, die vorige week met Kurt Zouma (ernstige kruisbandblessure) al een andere centrumverdediger zag wegvallen. 'Maar topclubs hebben altijd een goede speler achter de hand', sprak hij vol vertrouwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.