'Prandelli mislukt, Jaws III en Chiellini's moedervlek'

Reacties

Luis Suarez en de nationale ploeg van Italië krijgen er flink van langs in de media. De Italianen zagen het WK na de nederlaag tegen Uruguay weer vroegtijdig eindigen, terwijl Suarez zich weer eens van zijn allerslechtste kant liet zien.

'Prandelli mislukt, Jaws III en Chiellini's moedervlek'

Schreeuwende koppen als Brandelli, Un Fallimento, Azzerati, oftewel Aan flarden, mislukking en opnieuw beginnen. Dat zijn de krantenkoppen in de Italiaanse media naar aanleiding van de vroegtijdige uitschakeling op het WK.

Met name Cesare Prandelli, de inmiddels opgestapte bondscoach van Italië, en aanvaller Mario Balotteli moeten het flink ontgelden. Volgens de sportkrant Tuttosport was het een complete chaos en is het vertrek van Prandelli een logisch gevolg.

Ook buiten Italië is de exit van Squadra Azzurra onderwerp van gesprek, al is dat aspect minimaal ten opzichte van het derde bijtincident van Luis Suarez. In navolging van Otman Bakkal (2010, Ajax-PSV) en Branislav Ivanovic (2013, Liverpool-Chelsea) was de Italiaan Giorgio Chiellini tijdens het WK-duel van dinsdag de derde speler waar de Uruguyaan zijn tanden inzette. En dat is voer voor de creatieve koppenmakers.

'Suarez leaves his mark, Vampire returns en Jaws III waren enkele opvallende krantenkoppen in de Engelse media. Maar de mooiste opener was misschien wel van Mirror Sport: 'Drie keer bijten en je ligt eruit!'.

Maar ook de Spaanse en Nederlandse kranten spreken schande van het zoveelste voorval met Suarez. 'Weer de kanibaal', kopt De Telegraaf, terwijl AS opent met de 'De derde hap van Suarez'. Waar het gedrag van Suarez over de hele wereld wordt verafschuwd, nemen de kranten in zijn vaderland Uruguay het juist op voor hun beste voetballer.

'Het kan ook gewoon een moedervlek zijn', meldt El Observador als onderschrift van de foto waarbij je duidelijk de tandenafdruk van Suarez in de nek van Chiellini ziet. Ultimas Noticias wil benadrukken dat ook Suárez het flink te verduren kreeg tegenover de verdediger van Juventus. 'De camera's van de FIFA hebben ook de opgezwollen kaak van Suarez getoond'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.