FIFA start onderzoek naar derde bijtincident Suarez

Reacties

De FIFA is een onderzoek gestart naar de actie van Luis Suarez tijdens Italië – Uruguay van afgelopen dinsdag. Op de tv-beelden was overduidelijk te zien hoe de Uruguayaanse spits Giorgio Chiellini in zijn linkerschouder beet. De tandafdrukken stonden na afloop in het lichaam van de Italiaanse stopper.

FIFA start onderzoek naar derde bijtincident Suarez

Vice-voorzitter Jim Boyce liet dinsdagavond namens de FIFA al weten dat de noodzakelijke maatregelen tegen Suarez niet kunnen uitblijven. Voor de ex-Ajacied was het alweer de derde keer in zijn carrière dat hij zijn tanden in een tegenstander zette. In 2010 overkwam het PSV-middenvelder Otman Bakkal, drie jaar later was Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic het slachtoffer.

De FIFA meldt op de eigen website dat alle betrokkenen tot woensdagavond 22.00 uur (Nederlandse tijd) de tijd hebben om hun verklaringen en andere relevante documenten in te leveren. Ook stelt de wereldvoetbalbond dat het de taak is van de tuchtcommissie om ernstige voorvallen te bestraffen die de arbitrale leiding zijn ontgaan.

In Engeland lopen de kranten al vooruit op de lengte van de schorsing die Suarez te wachten staat. De 27-jarige aanvaller voor Liverpool kreeg voor de twee eerdere incidenten respectievelijk zeven en tien wedstrijden aan zijn broek. Nu wordt gesuggereerd dat die sanctie nog hoger zal uitvallen. De maximale schorsing die de FIFA kan uitdelen bedraagt 24 duels.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.