VI Live: Samaras schiet Grieken naar achtste finale

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

23.54 uur: COLOMBIA EN GRIEKENLAND DOOR
De laatste wedstrijden in Groep C zijn afgelopen. Griekenland wint diep in de extra speeltijd van Ivoorkust, waardoor het zich plaatst voor de achtste finale. Colombia zegeviert ook tegen Japan, waardoor het op negen punten eindigt en groepswinnaar is.

23.51 uur: GRIEKENLAND SCOORT!!!
Wat een drama voor Ivoorkust, want Georgios Samaras zorgt voor de overwinning van Griekenland. De voormalig SC Heerenveen-spits benut een zelf verdiende strafschop.

23.48 uur: RODRÍGUEZ BEKROONT INVALBEURT
Het slotakkoord is voor James Rodríguez, die met een schitterende stift 4-1 maakt.

23.44 uur: RECORD VOOR MONDRÁGON
Kort voor tijd komt Faryd Mondrágon binnen de lijnen. Drie dagen geleden werd hij 43 jaar en nu mag hij zich de oudste speler ooit op een WK-eindronde noemen.

23.41 uur: MARTÍNEZ BESLIST HET
Acht minuten voor tijd maakt Jackson Martínez er 1-3 van. Opnieuw een assist voor James Rodríguez.

23.32 uur: BONY GOUD WAARD
Griekenland leek op weg naar de achtste finale, maar Wilfried Bony denkt daar anders over. De invaller zorgt voor de gelijkmaker, waardoor Ivoorkust weer virtueel tweede is.

23.14 uur: COLOMBIA WEER OP VOORSPRONG
Jackson Martínez zorgt voor de nieuwe voorsprong van Colombia. Op aangeven van invaller James Rodríguez schiet hij koel binnen.

22.49 uur: GRIEKENLAND VIRTUEEL IN ACHTSTE FINALE
Het is rust bij de laatste wedstrijden in Groep C. Griekenland leidt met 1-0 tegen Ivoorkust, waardoor het virtueel in de achtste finale staat. Japan, dat halverwege op gelijke hoogte staat met Colombia (1-1), heeft aan een doelpunt genoeg om de tweede plaats over te nemen.

22.46 uur: JAPAN OP GELIJKE HOOGTE
Op slag van rust kopt Shinji Okazaki Japan op gelijke hoogte tegen Colombia.

22.42 uur: INVALLER SAMARIS TREFZEKER
Griekenland komt kort voor rust op voorsprong tegen Ivoorkust. Op aangeven van Georgios Samaras zorgt invaller Andreas Samaris voor de treffer.

22.33 uur: IVOORKUST KOMT GOED WEG
Jose Holebas is dicht bij de openingstreffer namens Griekenland; hij schiet op de lat.

22.24 uur: OPNIEUW WISSEL BIJ GRIEKEN
Het zit Griekenland niet mee, want na 24 minuten gaat ook Orestis Karnezis geblesseerd van het veld. De doelman wordt vervangen door Panagiotis Glykos.

22.17 uur: COLOMBIA OP VOORSPRONG
Na een overtreding van Yasuyuki Konno op Adrián Ramos krijgt Colombia een strafschop, die door Juan Guillermo Cuadrado hard wordt binnengeschoten.

22.11 uur: TEGENVALLER GRIEKENLAND
Al na elf minuten strompelt Panagiotis Kone met een hamstringblessure naar de kant. Andreas Samaris komt voor hem binnen de lijnen.

22.00 uur: AFTRAP IN GROEP C
In Cuiabá en Fortaleza zijn de laatste wedstrijden in Groep C begonnen. Colombia is al zeker van de achtste finale, maar ook Ivoorkust, Japan en Griekenland maken daar nog kans op.

21.30 uur: OPSTELLINGEN GRIEKENLAND - IVOORKUST
Ivoorkust verdedigt zijn tweede plaats in Groep C, maar is nog lang niet zeker van een plek in de achtste finale. Griekenland kan bij een overwinning nog tweede worden, terwijl dan ook Japan - dat een beter doelsaldo heeft - nog kans maakt.
De opstellingen:
Griekenland: Karnezis; Torosidis, Papastathopoulos, Manolas, Holebas; Salpingidis, Kone, Maniatis, Karagounis, Christodoulopoulos; Samaras.
Ivoorkust: Barry; Aurier, Bamba, K. Touré, Boka; Kalou, Dié, Y. Touré, Tioté, Gervinho; Drogba.

21.30 uur: OPSTELLINGEN JAPAN - COLOMBIA
Colombia is na twee wedstrijden al verzekerd van een vervolg na de groepsfase, maar de groepswinst is nog geen feit. Bij een nederlaag kan Ivoorkust de eerste plaats nog overnemen. Japan maakt nog kans op de tweede plaats.
Japan: Kawashima; Uchida, Yoshida, Konno, Nagatomo; Okazaki, Honda, Hasebe, Aoyama, Kagawa; Okubo.
Colombia: Ospina; Arias, Balanta, Valdez, Armero; Cuadrado, Mejía, Guarín, Quintero; Jackson Martínez, Ramos.

19.50 uur: AFGELOPEN ITALIË – URUGUAY 0-1
Klaar! Uruguay bereikt de achtste finale ten koste van Italië, dat zijn koffers kan pakken. Het enige doelpunt kwam op naam van Diego Godín, kort nadat Luis Suarez zich op schandalige wijze misdroeg door in de schouder van Giorgio Chiellini te bijten. Dat gaat de vedette ongetwijfeld een zware schorsing opleveren, wat betekent dat hij de rest van het toernooi waarschijnlijk niet meer in actie komt. Uruguay treft de nummer één van Groep C en ontmoet daarna de winnaar van Nederland-Mexico.

19.50 uur: AFGELOPEN COSTA RICA – ENGELAND 0-0
Over en uit! Costa Rica eindigt ongeslagen in Groep D met zeven punten uit drie duels. Engeland eindigt zegeloos laatste. Wie had dat kunnen denken!?

19.39 uur: DOELPUNT GODÍN
Uruguay leidt met 1-0 en staat virtueel in de achtste finale! Diego Godín scoort uit een corner. Niet met zijn hoofd, maar met zijn schouder.

19.37 uur: SUAREZ BIJT
Vampier Suarez slaat weer toe! Na Otman Bakkal en Branislav Ivanovic zet hij nu zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini. Wat een volslagen idioot gedrag. De scheidsrechter ziet het niet, maar dit krijgt zeker nog een staartje. In een eventuele achtste finale moet Uruguay het zeer waarschijnlijk zonder zijn sterspeler doen.

19.34 uur: TIJD DRINGT
Nog een kwartier aan reguliere speeltijd in Natal. Uruguay dringt aan, maar Italië komt niet of nauwelijks in de problemen.

19.24 uur: KANS SUAREZ
Wat een save van Gianluigi Buffon! De doelman voorkomt een doelpunt van Luis Suarez. Uruguay zet Italië met de rug tegen de muur.

19.18 uur: ROOD MARCHISIO
Italië staat met tien man! Claudio Marchisio krijgt een directe rode kaart na een belachelijke overtreding op Egidio Arevalo Rios.

19.03 uur: BALOTELLI VERVANGEN
Mario Balotelli, die een zeer matige eerste helft speelde en licht geblesseerd raakte, keert na de rust niet terug. Hij wordt vervangen door Marco Parolo, een middenvelder. Ciro Immobile is nu de enige spits bij Italië.

18.48 uur: RUST ITALIË-URUGUAY 0-0
We zijn halverwege nog zonder doelpunten. Na een moeizame openingsfase kreeg Italië de overhand, maar grote kansen creëerden de Azzurri niet. Andrea Pirlo maakte het Fernando Muslera lastig met een vrije trap. Gianluigi Buffon trad aan de andere kant twee keer reddend op bij schoten van Nicolas Lodeiro en Luis Suarez. Als de stand zo blijft gaat Italië als nummer twee van Groep D door naar de achtste finale en is Uruguay uitgeschakeld

18.45 uur: RUST COSTA RICA-ENGELAND 0-0
In Belo Horizonte is na een helft nog niet gescoord. Costa Rica stevent met deze stand af op de groepswinst. Het Midden-Amerikaanse land was het dichtst bij een doelpunt via een vrije trap van Celso Borges, dat via Ben Foster en de lat over het doel verdween.

18.32 uur: BUFFON VOORKOMT GOAL
Gianluigi Buffon bewijst zijn waarde voor Italië door in een tijdsbestek van enkele seconden schoten van Luis Suarez en Nicolas Lodeiro te pareren. Geweldig keeperswerk!

18.31 uur: HOOGSTANDJE VERRATTI
Marco Verratti onderscheidt zich bij Italië. De centrale middenvelder wordt op de rand van zijn eigen strafschopgebied onder druk gezet, maar blijft ijskoud en verdedigt uit met een hakballetje.

18.23 uur: COSTA RICA SCHIET OP DE LAT
Oei! Bijna 1-0 voor Costa Rica. Een prachtige vrije trap van Celso Borges wordt door Ben Foster via de lat tot corner verwerkt.

18.22 uur: BALOTELLI GESCHORST
Mario Balotelli heeft een gele kaart te pakken na een overtreding op Álvaro Pereira. Het betekent dat hij een eventuele achtste finale mist.

18.11 uur: POEIER PIRLO
Bijna een doelpunt voor Italië na een vrije trap van Andrea Pirlo. Doelman Fernando Muslera verwerkt het zwabberende schot met moeite tot corner.

18.10 uur: URUGUAY FEL
We zijn tien minuten onder weg in Natal bij Italië-Uruguay. De Zuid-Amerikanen ogen enorm fel en winnen de meeste duels. Mario Balotelli hield aan zo'n duel een lichte knieblessure over, maar speelt door.

18.00 uur: AFTRAP ITALIË – URUGUAY
We zijn los in Natal. Uruguay móét winnen. Voor Italië volstaat ook een gelijkspel om zich te kwalificeren.

18.00 uur: AFTRAP COSTA RICA – ENGELAND
Er is afgetrapt in Belo Horizonte. Costa Rica heeft een punt nodig om de groepszege veilig te stellen. Engeland is uitgeschakeld.

16.45 uur: OPSTELLINGEN ITALIË - URUGUAY
Italië en Uruguay strijden in Natal om een plek bij de laatste zestien. Italië plaatst zich bij een gelijkspel of overwinning. Voor de Uruguayanen volstaat alleen een zege.