Suarez: 'We hebben de hele wedstrijd in onszelf geloofd'

Reacties

Dankzij een 1-0 zege op Italië plaatste Uruguay zich voor de achtste finale van het WK en Luis Suarez is dan ook blij met de overwinning.

Suarez: 'We hebben de hele wedstrijd in onszelf geloofd'

'Uruguay was fantastisch, we hebben keihard gewerkt', reageerde Suarez na de wedstrijd tegen de voorlichters van de FIFA. 'Het was enorm warm, maar we hebben de hele wedstrijd in onszelf geloofd en wisten dat het doelpunt nog zou vallen. We verdienden deze overwinning, Uruguay is door en dat gaan we vieren. Pas daarna denken we aan de volgende ronde.'

Suarez repte met geen woord over het bijtincident een kwartier voor tijd. De aanvaller beet Giorgio Chiellini in zijn schouder, maar dat werd niet waargenomen door de arbitrage. Tot onbegrip van het slachtoffer. 'Het was duidelijk, overduidelijk', aldus Chiellini. 'Het is belachelijk dat hij niet van het veld werd gestuurd.'

'Nadat hij mij had gebeten, dook hij overduidelijk naar de grond, omdat hij heel goed wist dat hij iets had gedaan wat hij niet had moeten doen', ging Chiellini verder. Suarez mocht echter blijven staan, maar de kans is groot dat er nog een schorsing wacht op basis van televisiebeelden.

Voor eerdere bijtincidenten met Otman Bakkal en Branislav Ivanovic werd Suarez voor respectievelijk zeven en tien duels geschorst, waardoor de aanvaller moet vrezen voor het einde van het WK.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.