Pochettino roept Janssen op niet gefrustreerd te raken

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino behoudt het vertrouwen in Vincent Janssen. Dat de spits in het FA Cup-duel met Aston Villa (2-0 zege) opnieuw zijn stempel niet kon drukken, zorgde voor hoongelach. Toch gunt de coach van Spurs zijn spits de tijd.

Pochettino roept Janssen op niet gefrustreerd te raken

Janssen kreeg zondag vanaf de aftrap de kans, maar moest bij een 0-0 stand in het bekerduel het veld ruimen. Dele Alli kwam hem aflossen. Door de allesbehalve rooskleurige statistieken (zie tweet onderaan) moest Pochettino zondag in de verdediging bij de nodige vragen over de Oranje-international, die afgelopen zomer voor 22 miljoen euro overkwam van AZ.

'Het klopt dat hij worstelt en het moeilijk  heeft', erkende Pochettino over de 22-jarige spits, die uit open spel nog niet scoorde voor zijn werkgever. In competitieverband vond hij bij een penalty het net tegen Leicester City en in de strijd om de League Cup deed hij dat ook tegen Gillingham en Liverpool.

'Maar kijk eens naar onze wedstrijd tegen Chelsea', zo gaf Pochettino een voorbeeld om zijn punt duidelijk te maken. 'Toen hadden de spitsen, Diego Costa en Harry Kane, het ook heel moeilijk', doelde hij op de zware klus die aanvallers in Engeland wekelijks wacht. 'In de tweede helft vond hij wel wat meer ruimte, maar besloten we toch Alli te brengen.'

Volgens zijn coach moet Janssen vooral niet bij de pakken neer gaan zitten. 'Hij moet hard blijven werken en vooral niet gefrustreerd raken. Hij is immers nog jong, komt uit een andere competitie en moet nog wennen. Wij pushen al onze spelers en zullen ook hem op het niveau dat we graag willen zien krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.