De Boer: 'Daley Blind moet opstaan bij Oranje'

Reacties

Frank de Boer is positief over de kansen van het Nederlands elftal om zich te plaatsen voor het WK 2018. De 46-jarige trainer heeft veel vertrouwen in Danny Blind en vindt het onder meer jammer dat Vincent Janssen op de bank zit bij Tottenham Hotspur: 'Ik vond het een superspits.'

De Boer: 'Daley Blind moet opstaan bij Oranje'

De Boer ziet een belangrijke rol voor Arjen Robben bij Oranje. 'Zijn aanwezigheid scheelt echt een slok op een borrel. Hij boezemt angst in bij de tegenstander. Laten we hopen dat hij fit is en de kar weer kan trekken, dan heb ik er alle vertrouwen in met de huidige selectie', vertelt de voormalig assistent-bondscoach op de website van de KNVB.

'Naast de uitzonderlijke klasse van Robben ben ik fan van Wesley Sneijder. Ik hoop echt dat hij fit blijft, want we hebben zijn ervaring en kwaliteiten nodig. Ook Virgil van Dijk doet het uitstekend', weet De Boer. 'Ik hoor dat elke topclub hem graag wil hebben, dat zou voor zowel zijn ontwikkeling als voor Oranje fantastisch zijn.' De Boer rekent op een oude bekende om het Nederlands elftal, 22ste op de FIFA-ranking, uit het slop te trekken.

'Ik vind dat Daley Blind moet opstaan en de ploeg op sleeptouw moet nemen. Ik ben ook blij dat Kevin Strootman weer terug komt, ook hij is een geweldige voetballer die we erg hebben gemist. Dat Vincent Janssen op de bank zit bij Tottenham is erg jammer voor hem en voor het Nederlands elftal. Ik vond hem een superspits. Laten we hopen op een frisse start bij Spurs na de winterstop', zo hoopt De Boer op een positiever 2017 voor Janssen, die met Tottenham uiteraard geen winterstop kent in Engeland.

WK 2018
De Boer gaat er dan ook vanuit dat Oranje zich plaatst voor het WK 2018. 'Ik heb heel veel vertrouwen in Danny Blind. Wanneer je de lijn kunt doortrekken met Sneijder, Strootman, Robben en bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum, die het heel goed doet bij Liverpool, dan kunnen we een heel goed Nederlands elftal op de been brengen dat zich zonder kleerscheuren kwalificeert voor het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.