Kane en Alli gidsen Spurs langs erbarmelijk Watford

Tottenham Hotspur heeft het kalenderjaar 2017 met een kinderlijk eenvoudige zege bij Watford geopend. Harry Kane en Dele Alli straften met beiden twee treffers het dramatische verdedigen van de thuisploeg af: 1-4.

In de openingsfase van de eerste Premier League-wedstrijd van 2017 was maar weinig te beleven. Een niet gegeven strafschop, Etienne Capoue blokte een schot van Christian Eriksen met zijn arm, leek voor Tottenham het startsein van een offensief. Het door blessures gehavende Watford kwam in de 27ste minuut op achterstand. Kevin Trippier, de vervanger van de geschorste Kyle Walker bij Spurs, vond met een handig steekballetje Kane. De spits verraste voormalig Spurs-goalie Heurelho Gomes vervolgens door de bal in de korte hoek te schieten: 0-1.

Kort na het openingsdoelpunt was dezelfde tandem ook verantwoordelijk voor de 0-2. Kane (foto) volleerde raak na opnieuw een voorzet van de rechtsback. Nog voor rust was het duel gespeeld toen Alli geklungel van Younes Kaboul (ook ex-Spurs) afstrafte door koelbloedig binnen te schuiven.

Harry Kane dankt Kevin Trippier. De spits tekende vanmiddag voor zijn negende en tiende competitiedoelpunt. Zo bekroonde de Engelsman, die ook nog een assist gaf, zijn honderdste Premier League-duel.

Hoewel Watford-manager Walter Mazzarri in de rust ongetwijfeld heeft aangegeven de schade te willen beperken, was het na een minuut in de tweede helft opnieuw raak. Dit keer leidde gestuntel van Sebastian Prödl tot een assist van Kane en de 0-4 van Alli. De middenvelder tekende daarmee al voor zijn vijfde goal in zijn laatste drie competitieduels.

In het restant van de tweede helft spaarden beide ploegen de krachten en behaalde Tottenham freewheelend het eindsignaal. In tegenstelling tot de in de slotfase uitgevallen Nordin Amrabat, ontbrak Daryl Janmaat vanwege zijn blessure aan de kant van de thuisploeg. Tottenham-coach Maurico Pochettino liet Vincent Janssen nog een kwartier meedoen. Zijn stempel kon de Oranje-international niet meer drukken. In de allerlaatste minuut tekende Kaboul, al liggend, na een vrije trap zelfs nog voor de eretreffer: 1-4.

Chelsea
Door de vierde nederlaag op rij zakt Watford verder weg richting de gevarenzone. Tottenham blijft door de vierde achtereenvolgende overwinning juist bovenin meedraaien. Met 39 punten is Spurs derde, met vier punten achterstand op Liverpool en tien op koploper Chelsea. De lijstaanvoerder komt woensdag op bezoek bij Tottenham, terwijl Watford een dag eerder op visite gaat bij Stoke City.