Play-offs in zicht voor NEC: 'Wie had dit van tevoren gedacht?'

Reacties

Ernest Faber neemt mogelijk afscheid van NEC in de play-offs. Door een overwinning op SC Cambuur (2-1) stijgen de Nijmegenaren naar plek zeven.

Play-offs in zicht voor NEC: 'Wie had dit van tevoren gedacht?'

Faber gaat komend seizoen aan de slag als trainer van FC Groningen, maar kan daarvoor nog een kroon zetten op zijn werk bij NEC. 'Wie had dit van tevoren gedacht?', glunderde hij voor de camera van FOX Sports. 'Ik denk wel dat het gezien de kansen en verhoudingen een terechte overwinning was', blikte hij terug op het duel met de hekkensluiter.

Een opvallend moment was de goal van Navarone Foor, die uiteindelijk op naam kwam van Christian Santos. Foor schoot namelijk hard via het lichaam van de Venezolaan binnen, die als een echte spits de goal lachend opeiste. 'Ik was blij dat ik daar stond. Het was wel een pijnlijke actie, want de keeper (Leonard Nienhuis, red.) sprong daarvoor met zijn knie op me in.'

Faber zag ook Mihai Roman scoren, zijn eerste treffer voor NEC. 'Fijn voor hem en fijn voor het team', vond Faber, die vooral tevreden was dat zijn elftal de kansen nu wel benutte. 'Vorige week kregen we ze ook, maar maakten we ze niet', doelde hij op de verloren partij tegen FC Utrecht (3-1).

Door het gelijkspel van Vitesse tegen Heracles Almelo (1-1) mag Faber zich met NEC weer de beste van Gelderland noemen. 'Dat is zeer prettig, dat voelt heel goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.